APB „Apranga“ yra pirmoji lietuviško kapitalo bendrovė, kuriai buvo suteikta ši privilegija, praneša bendrovė per „Nasdaq Vilnius“ biržą.

Kvietimo dalyvauti vadinamojoje varpo ceremonijoje „Aprangos“ grupė sulaukė po to, kai „Nasdaq Vilnius“ ją įvertino kaip didžiausią pažangą per 10 metų pasiekusią bendrovę pagal rinkos kainą ir „Baltijos rinkos apdovanojimų“ įvertinimą.

„Kai 1989 metais rašiau darbą apie biržų veikimo principus, mano žinios buvo tik teorinės ir aš nė nesapnavau, kad vieną dieną teks skambinti varpu „Nasdaq“ biržoje Niujorke. Tai labai jaudinanti ir prasminga patirtis. „Apranga“ yra neginčijamas Baltijos šalių mados prekių rinkos lyderis, ir nors koncernas „MG Baltic“ vienija daugiau nei 70 įmonių, „Apranga“ visuomet buvo ir yra sektinas pavyzdys kitiems“, – pradėdamas varpo ceremoniją sakė „MG Baltic“ prezidentas D. Mockus.

Jau daug metų „Nasdaq“ biržos prekybą pradeda varpo skambesys, kuriuo ženklą duoda garbingas biržos svečias. Tiesa, varinį varpą šioje biržoje pakeitė liečiamasis paviršius, kuriuo aktyvuojamas įrašas.

APB „Apranga“ akcijos „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržos sąraše nuo 1997 m. gegužės 26 d. Šiuo metu APB „Apranga“ akcijos yra įtrauktos į Nasdaq Vilnius OMX Baltic Benchmark ir OMX Baltic 10 indeksą. „Aprangos“ grupė, kurioje dirba 2000 kvalifikuotų specialistų, valdo 81 500 kv. m prekybinio ploto ir 178 parduotuvių tinklą Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje. Kontrolinis „Aprangos“ grupės akcijų paketas priklauso koncernui „MG Baltic“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)