Tačiau bendra nuotaika Europos akcijų rinkose vakar išliko neigiamas, Vokietijos DAX traukiantis -0,58 proc., Stoxx Europe 600 mažėjant -0,79 proc.

Per pastarąsias dienas auganti euro vertė prieš JAV dolerį grasina regiono eksportuotojams, antradienį aktyviau krentant Stoxx Europe 600 indekso sudėtyje esančiam automobilių pramonės sektoriui (Auto&Parts -1,42 proc.).

Už Atlanto vakar paaiškėjo, kad liepos mėnesį naujai pradėtų statyti gyvenamųjų būstų apimtys išaugo 2,1 proc., o pramonės produkcijos aktyvumas šoktelėjo 0,7 proc. Nors tai buvo teigiama statistika, tačiau S&P 500 išlaikė -0,55 kritimą, o Dow Jones dieną užbaigė su -0,45 proc. pasikeitimu.

Prie šios tendencijos prisidėjo JAV FED‘o narių pasisakymai, kad bazinės palūkanų normos dar gali būti didinamos šių metų rugsėjo mėnesį.

Remiantis FED‘o fondų ateities sandorių tikimybėmis, bazinės palūkanų normos gali būti pakeltos rugsėjo mėnesį su 22,0 proc. tikimybe, o gruodžio mėnesį ši tikimybė jau siekia 51,0 proc. Trečiadienį svarbesnių makroekonominių naujienų skelbiama nebus, o investuotojų dėmesys kryps į numatytą paskelbti paskutinio FED‘o posėdžio protokolą.

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų santykis išaugo +0,85 proc. iki 1,1279 lygio, o šiandien pastarojo vertė laikosi ties 1,1261 (-0,16 proc.; 09:47 val.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Antradienį bendra Baltijos biržų apyvarta perkopė 1,21 mln. eurų, Vilniaus indeksui traukiantis -0,45 proc., Talino mažėjant -0,27 proc., o Rygos fiksuojant +0,47 proc. teigiamą pasikeitimą.

Aktyviausiai investuotojai keitėsi Estijos biržoje listinguojamos „Tallink Grupp“ bendrovės akcijomis, pastarųjų vertei išaugant 0,22 proc. iki 0,896 euro/vnt., su 313,6 tūkst. eurų apyvarta.

Užsidarius prekybos sesijai „Energijos skirstymo operatorius“ išplatino pranešimą, kad šių metų šešių mėnesių pajamos išaugo 3,3 proc., grynasis pelnas buvo 4,9 proc. didesnis, lyginant su 2015 metų „Lesto“ ir „Lietuvos dujos“ rezultatais.

Bendrovė pažymi, kad prie šių rezultatų teigiamo pokyčio nemaža dalimi prisidėjo sumažėjusios veiklos sąnaudos.

Taip pat vakar neaudituotus pusmečio rezultatus paskelbė „Lietuvos energijos gamyba“.

Remiantis statistika, bendrovės pajamos sumažėjo 29,5 proc., o grynasis pelnas krito 7,63 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2015 metais. Šiandien „SAF Tehnika“ yra numačiusi paskelbti 12 mėnesių tarpinė veiklos informaciją, o „Latvijas Gaze“ skelbs 6 mėnesių preliminarius rezultatus.