Bendrasis Azijos ir Ramiojo vandenyno akcijų indeksas MSCI smuko 1 proc. Japonijos akcijų indeksas dėl stiprėjančios jenos spaudimo eksporto įmonėms susitraukė 0,9 proc. Į eksportą orientuotų Japonijos bendrovių akcijų vertė krito vidutiniškai 2,7 proc.

Dėl sulėtėjusio Kinijos paslaugų sektoriaus augimo Šanchajaus akcijų indeksas SSEC taip pat beveik nedidėjo.

Didžiausi pokyčiai fiksuoti obligacijų rinkoje, baiminantis, kad ateityje pajamos iš obligacijų gali nebeaugti. Nors trečiadienį Japonijos obligacijų rinka ir stabilizavosi, fiksuoti didžiausi šių vertybinių popierių pardavimai per pastaruosius trejetą metų. Investuotojai nebuvo tikri, ar Japonijos centrinis bankas vis dar turi galimybių švelninti savo pinigų politiką ir suteikti stimulą šalies ekonomikai.

Antradienį Japonijos vyriausybė priėmė 13,5 trln. jenų (132 mlrd. JAV dolerių) ekonomikos skatinimo priemonių paketą, o Tarptautinis valiutos fondas paragino šalį pradėti ir darbo rinkos reformas.

Taip pat akcijų biržose tvyrojo netikrumo nuotaikos dėl ketvirtadienį vyksiančio Anglijos banko posėdžio rezultatų. Tikimasi, kad Didžiosios Britanijos centrinis bankas sumažins dabar galiojančias palūkanų normas, nekeistas nuo 2009 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją