Europos rinkos rytą pradėjo užtikrintai – fiksuotas beveik 0,3 proc. šuolis.

Tam įtakos turėjo toliau besitęsiantys aktyvūs pirkimai Didžiosios Britanijos lošimų sektoriuje. Kalbos apie itin išaugusį „Ryanair“ pelnas pastaruoju metu išjudino ir aviacijos rinką.

Vis dėlto dėl smunkančių „Brent“ LCOc1 naftos kainų krito biržos prekėmis prekiaujančių įmonių ir besivystančių šalių rinkų akcijų vertė.

Nors savaitgalį Kinijoje vykusio G20 susitikimo metu nuskambėjęs pažadas ir sutiktas palankiai, investuotojai ruošiasi įtemptai savaitei, kuomet vyks JAV federalinio atsargų banko susirinkimas, Europos bankų streso testai, o ekonomikos skatinimo priemonės Japonijoje gali pasirodyti ne itin efektyvios.

„Manau, kad šiuo metu prekiaujama chaotiškai, kol išaiškės viena prekybos kryptis, – teigė Kanados investicijų banko „TD Securities“ pasaulinių tyrimų vadovas Richardas Kelly. – Dabar dėmesio centre atsidūrė centrinis Japonijos bankas, turintis pristatyti ekonomikos skatinimo priemones. Jeigu tos priemonės bus nuviliančios – o aš manau, kad taip ir bus – smuks ir aktyvų, pajusiančių didesnę grėsmę, vertė“, – pridūrė R. Kelly.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)