Namų pardavimai JAV kilo sparčiausiai nuo 2007 m. – birželį sudaryta 5,57 mln. sandorių (prognozė – 5,48 mln.).

Darbo rinkos duomenys taip pat viršijo lūkesčius – naujai registruotų bedarbių savaitę iki liepos 16 d. buvo 253 tūkst., palyginus su 265 tūkst. prognoze (tradiciškai laikoma, kad
mažesnis, nei 300 tūkst. skaičius rodo gerą darbo rinkos būklę).

ECB bazinė palūkanų norma lieka 0 proc., indėlių ir skolinimo normos taip pat paliktos kokios buvo –
atitinkamai -0,4 ir 0,25 procento.

Nuspręsta nekeisti ir turto supirkimo programos apimties (šiuo metu – 80 mlrd. eurų). M. Drahgi, kaip ir kiti iki šiol pasisakę centrinių bankų vadovai, pažymėjo, kad galimos "Brexit" pasekmės vis dar nėra aiškios.

Kitas ECB susitikimas vyks rugsėjo 8 d., Vokietijos liepos mėn. fabrikų užsakymų duomenys ir euro zonos verslo ir vartotojų pasitikėjimo rodikliai greičiausiai nulems, ar bus plečiama ECB kiekybinio skatinimo programa ir keičiamos jos sąlygos.

Europos akcijų indeksai ketvirtadienį beveik nekito, „Stoxx Europe 600“ smuktelėjo 0,07 procento.

Azijos biržos susitraukė po Japonijos centrinio banko vadovo interviu – H. Kuroda paneigė taip
vadinamųjų „pinigų iš malūnsparnio“ galimybę (šiuo terminu vadinamas centrinio banko tiesiogiai
finansuojamas vyriausybės išlaidų didinimas). Japonijos NIKKEI šįryt buvo nukritęs 1,18 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,44 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ – 0,53 procento. Japonijos jena vakar pabrango lygiai 1 procentu.

Baltijos šalių biržos toliau juda aukštyn (OMXV +0,84 proc., OMXR +0,08 proc., OMXT +0,21 procento).

Pasirodžius geriems „LHV Group“ antrojo ketvirčio rezultatams Šiaulių banko akcijų pastarųjų trijų dienų brangimas viršijo 8 procentus. Šiaulių bankas savo rezultatus paskelbs kitą antradienį. Talino biržoje daugiausiai dėmesio teko „Tallink Grupp“ (sudaryta sandorių už 250,3 tūkst. eurų, akcijos brango 0,94 proc.) ir „Olympic Entertainment Group“ (atitinkamai 111,5 tūkst. eurų. ir 0,52 procento).