Apie 15 val. Lietuvos laiku pagrindinis šalies akcijų indeksas MICEX-RTS per dieną buvo nukritęs 2,55 proc.

Tuo pačiu metu 10 likvidžiausių Rusijos įmonių kotiruojantis „Micex 10“ indeksas per dieną smuko 1,66 proc.

Pastaruoju metu Maskvos akcijų birža rodė teigiamas tendencijas. Šalies verslo dienraštis „Vedomosti“ antradienio rytą skelbė, kad ji grižo 7 metus atgal, t.y. į 2008 metų prieškrizinį lygį.

Anksčiau smarkiai atpigusias akcijas superkantys investuotojai viliasi, kad Rusijos ir Vakarų santykiai gali atsigauti.

Tačiau Vakarų įvestos sankcijos kartu su perpus per metus atpigusia nafta Rusijos ekonomiką 2015 metais privedė prie recesijos.

Netoli Sirijos ir Rusijos pasienio numušus Rusijos naikintuvą ir išaugus įtampai Artimuosiuose Rytuose, antradienį pradėjo kilti naftos kaina.

Be to, silpnesnis doleris paskatino investuotojus pirkti daugiau naftos.

„Brent“ rūšies naftos LCOc1sausio mėnesiui kaina 12 val. 40 min. Grinvičo (14 val. 40 min. Lietuvos) laiku buvo pakilusi daugiau kaip vienu doleriu ir siekė 45,85 dolerio už barelį.

Tai buvo 2 proc. didesnė kaina negu pirmadienį baigiant darbą. „West Texas Intermediate“ rūšies naftos CLc1 kaina buvo padidėjusi 75 centais ir kainavo 42,50 dolerio už barelį.

„Žinios apie numuštą karinį lėktuvą Sirijoje priminė, kad Artimuosiuose Rytuose tebetvyro nemažas pavojus“, - Osle sakė SEB vartojimo prekių vyriausiasis analitikas Bjarne Schieldropas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)