Susitarimas, kuriuo siekiama išplėsti tarptautinių investuotojų prieigą prie juaniais nominuotų finansinių produktų Vokietijos rinkoje, buvo pasirašytas Pekine, dalyvaujant Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir Kinijos premjerui Li Keqiangui.

Kinijos valiutų rinkos operatorė įkurs bendrą įmonę su „Deutsche Boerse“, 50 ir 50 dalimis. Vokietijos birža taip pat pranešė steigianti bendrą įmonę su Šanchajaus akcijų birža ir CFFEX, pavadinimu „China Europe International Exchange“.

Kinija ėmėsi ryžtingų priemonių prieš Tarptautinio valiutos fondo (TVF) posėdį, per kurį gali būti priimtas sprendimas dėl juanio įtraukimo į rezervinių valiutų krepšelį, – toks žingsnis greičiausiai sustiprintų Kinijos valiutos statusą visame pasaulyje.

Vokietijos eksportas į Kiniją 2015 metais sumažės 2 proc.

Vokietijos prekių eksportas į Kiniją 2015 metais sumažės 2 proc., tuo tarpu pernai šis rodiklis išaugo 11 proc., pranešė Vokietijos prekybos ir pramonės rūmų susivienijimo vadovas Ericas Schweizeris, informuoja „Reuters“.

Tarp 28 šalių-Europos Sąjungos narių Vokietija palaiko glaudžiausius ryšius su Kinija, daugiausia dėl didelės Vokietijos automobilių paklausos Kinijoje, taip pat dėl gerai išvystytos Vokietijos mašinų gamybos.

'„7 proc. prieaugio 2015 m. planinis rodiklis, kurį buvo paskelbusi Kinijos vyriausybė, dabar atrodo pernelyg ambicingas, o Vokietijos eksportuotojai ypač gerai pajuto investicinio aktyvumo Kinijoje atvėsimą“, – sakė E. Schweizeris Vokietijos regioniniam laikraščiui „Passauer Neue Presse“.

Anot E. Schweizerio, Kinijos rinkos silpnumas atsiliepia kaimyninėms Azijos ekonomikoms, tarp jų – Indonezijai, Vietnamui ir Japonijai.

Nepaisant Vokietijos automobilių koncerno „dyzelinio skandalo“, vokiečių produkcijos reputacija Azijoje apskritai nenukentėjo, pastebėjo E. Schweizeris.

„Ženklas „pagaminta Vokietijoje“, rodos, per daug nenukentėjo netgi Kinijoje“, – pažymi E. Schweizeris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)