Telekomo akcijoms pirmaujanti pozicija buvo garantuota vienu 521 tūkst. vertės tiesioginiu sandoriu. Akcijų kursas smuktelėjo 0,46 proc. iki 2,17 lito, tuo tarpu suminė dienos apyvarta sudarė 673 tūkst. litų.

Kol kas naujienų telekomo stovykloje apart bruzdančių alternatyvių fiksuoto ryšio operatorių nėra. Vis dar yra laukiama naujienų iš Valstybės turto fondo, kuris iki liepos mėnesio pabaigos turtų nustatyti gyventojams kompensacijoms už nekilnojamą turtą ir žemę dalinamų “Lietuvos telekomo” akcijų vertę.

Suaktyvėjo Šiaulių banko akcijų pirkėjai. Motyvacija tam tikriausiai sudaro naujienos iš akcininkų stovyklos. Čia 39,9 proc. “Šiaulių banko” akcijų nori valdyti Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) ir Lietuvos investuotojų grupė.

Iki šiol nebuvo aiškaus vieno ar kelių akcininkų banko savininkų struktūroje, kurie kontroliavo akcijų. Tačiau esama grupė, kuri bus sustiprinta ERPB, sudarys teigiamą įvaizdį apie banko akcininkų struktūrą, kuriai užsienio investuotojai skiria nemažą dėmesį. Šiuo metu bankas pakankamai atvirai pateikia savo pajamų struktūrą, kas leidžia lengviau ir tiksliau įvertinti patį banką.

Rinkoje į šias naujienas palydėjo 3,49 proc. kurso šuolis iki 3,26 lito, o prekybos metu kaina buvo pasiekusi ir 3,35 lito. Iš viso į banko akcijas antradienį buvo investuota 478 tūkst. litų. Kurso kilimą sustabdė atsiradusi stambi pasiūla po 3,30 lito, todėl artimiausiu metu gali būti, jog rinka dar neskubės kopti aukštyn.

Mažeikių naftos” (MNF1L) akcijos prekybos pabaigoje pasidavė pardavėjų spaudimui ir uždarymo kaina sumažėjo iki 9,15 lito. 42 sandoriais buvo nupirkta bendrovės akcijų už 273 tūkst. litų. Kursas per mėnesį pakilo apie 20 proc. todėl dalis investuotojų gali nuspręsti, jog toks kursas jiems yra priimtinas ir šiuo metu jie traukiasi ieškodami naujų investicijų.

Rokiškio sūrio” (RSU1L) kursas sumažėjo 1,42 proc. iki 79,60 litų. Kursas smuktelėjo, nes biržoje nebuvo sulaukta didesnio pirkėjų paklausos palaikymo po to kai 13,74 proc. "Rokiškio sūrio" akcijų buvo parduotos tiesioginiais sandoriais už 50,856 mln. litų (po 78 litus už akciją). Savo akcijas pardavė investicijų grupė "Hermis Capital" bei "Rokiškio sūrio" vadovas Antanas Trumpa.

Galbūt dalis pardavėjų taip reagavo į naujienų agentūroje paskelbtus bendrovės penkių mėnesių pardavimus - 161,257 mln. litų, kurie 2,7 proc. didesni nei pernai tuo pačiu metu. Pirmaisiais šių metų mėnesiais buvo fiksuojamas didesnis pardavimų augimas, tačiau reiktų prisiminti, kad 2004 metus “Rokiškio sūris” pabaigė su 443 mln. litų apyvarta, o šių metų planas yra pasiekti 456 mln. litų apyvartą. Panašu, kad bendrovė dirba pagal metų planą.

“Jūsų tarpininko” finansų makleris Laurynas Byla

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją