Devynios finansinės struktūros (tarp jų - „Goldman Sachs“, „Bank of America“, HSBC, „Royal Bank of Scotland“ nusprendė išmokėti du milijardus dolerių ieškinį padavusiems investuotojams, patyrusiems nuostolių dėl machinacijų „Forex“ rinkoje. Kaip rašo laikraštis, bankai taip pat pažadėjo ir ateityje bendradarbiauti su nukentėjusiais investuotojais. Ieškinys buvo paduotas Niujorko teismui.

Laikraštis pastebi, kad toks sprendimas taps svarbiu precedentu, ir greitu laiku analogiškų pretenzijų bankams gali pateikti ir Europos bei Azijos investuotojai. Pavyzdžiui, „Forum Chambers“ advokato Davido McIlroy vertinimu, bylos sureguliavimas Londono teisme bankams gali kainuoti dešimtis milijardų svarų.

Gegužės 20 d. skelbta, kad penki didžiausi pasaulio bankai turės viso sumokėti 5,6 mlrd. JAV dolerių vertės baudų dėl manipuliacijų užsienio valiutų rinkoje. Keturi bankai - „JPMorgan“, „Citigroup“, „Barclays“ bei RBS - pripažino savo kaltę dėl JAV pateikiamų kaltinimų.

Penktasis, UBS, kaltę pripažino tik dėl manipuliacijų bazinėmis palūkanomis. Lėšos bus mokamos JAV teisingumo departamentui, Federaliniam atsargų bankui. Niujorko finansinių paslaugų departamentui ir Britų finansinių rinkų kontrolės valdybai.

2014 m. lapkritį JAV valdžia nubaudė „Bank of America“, „Citigroup“ ir „JPMorgan“ beveik milijardu dolerių už „rizikingas praktikas“ prekiaujant valiutų rinkoje.

Tuomet bankai „Citigroup“, „JPMorgan“, UBS, RBS ir HSBC taip pat išmokėjo Europos priežiūros institucijoms 3,3 mlrd. dolerių už machinacijas valiutų kursais.