Už Atlanto investuotojai į esamą situaciją reagavo santūriau, S&P 500 indeksui fiksuojant 0,1 proc. augimą. Dauguma investuotojų įsitikinę, kad didžiausios JAV prekybos partnerės veiksmai gali pakenkti šalies augimui, o tai FED‘ą stabdys anksčiau kilstelti bazinę palūkanų normą. Šiandien investuotojų dėmesys bus sukoncentruotas į JAV makroekonominius duomenis. Analitikai prognozuoja, kad liepos mėnesio duomenimis mažmeninės prekybos apimtys šalyje augs 0,6 proc., nuo prieš mėnesį buvusio -0,3 proc. kritimo. Taip pat bus paskelbta, kaip pasikeitė savaitinis bedarbių paraiškų skaičius. Kol kas prognozė rodo, kad pastarasis rodiklis išlaikys tą patį didėjimą kaip ir praėjusią savaitę – 270 tūkst. naujų darbo paraiškų.

Valiutų rinkos

Vakar dieną euras stiprėjo prieš JAV dolerį 1,13 proc., EUR/USD kursui apsistojant ties 1,1160 riba. Iš esmės šiam pokyčiui įtakos turėjo Kinijos valiutos devalvacija, kuri suaktyvino kalbas, kad FED‘as nesiryš anksčiau didinti bazinės palūkanų normos. Šiandien Vokietijoje buvo paskelbta, kad metinis infliacijos lygis kaip ir prognozuota išliko ties 0,2 proc. ir tai nesustiprino euro prieš JAV dolerį, kursui pasiekiant 1,1120 ribą.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dieną tik Vilniaus biržos indeksas fiksavo trapų teigiamą 0,07 proc. pokyti, o Talino (-0,22 proc.) ir Rygos (-0,13 proc.) biržų indeksai krito. Aktyviausiai prekiaujama akcija išliko „Tallink Grupp“ (-0,88 proc.), pozicijoje dominuojant smulkiems investuotojams ir 62 sandorių metų apsikeičiant akcijomis už daugiau nei 165 tūkst. eurų. Vilniaus biržoje didesniu vertės augimu išsiskyrė „Lietuvos energijos gamyba“ akcijos kainai šoktelint 6,33 proc. iki 0,84 euro už akciją. Po prekybos „SAF Tehnika“ paskelbė, kad bendrovės ketvirtojo ketvirčio pardavimai krito beveik 6,8 proc., o grynasis pelnas susitraukė net 60 proc. lyginant su praėjusiais metais. Šiandien ryte „Tallink Grupp“ paskelbė, kad antrąjį ketvirtį bendrovei pavyko kilstelti pajamas 3,0 proc., o grynais pelnas per laikotarpį išaugo 367,7 proc. lyginant su praėjusiais metais.