Geresnius, negu laukta, įmonių rezultatus įvertino ir investuotojai kitapus Atlanto (S&P 500 +0,31 proc., NASDAQ +0,67 proc.). Optimizmo pridėjo ir žinia, kad, ISM tyrimų instituto vertinimu, šalies paslaugų sektoriuje užfiksuota sparčiausia plėtra per pastarąjį dešimtmetį (liepą paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodiklis kilo iki 60,3 punkto).  Primename, kad paslaugų sektoriuje sukuriama apie 90 proc. JAV bendrojo vidaus produkto. Tiesa, „ADP Inc.“ agentūros duomenimis, liepą JAV sukurta 185 tūkst. naujų darbo vietų, nors tikėtasi 215 tūkstančių – tai sukėlė abejonių, ar jau rytoj skelbiama oficialioji statistika parodys, jog užimtumas ir toliau auga viršydamas šių metų vidutinį tempą (208 tūkst.). EUR/USD kursas trečiadienį kilstelėjo 0,23 proc. – iki 1,0906 JAV dolerio už eurą.

Azijos akcijų rinkose šįryt nevienodos nuotaikos. Nežymiai ūgtelėję tik Japonijos akcijų indeksai (09:45 Lietuvos laiku NIKKEI 225 +0,24 proc., TOPIX +0,46 proc.), o Honkonge ir Kinijoje ketvirtadienį aktyvesni pardavėjai (HANG SENG -0,63 proc., SHANGHAI COMPOSITE -0,95 proc.). Pagrindinių Europos ir JAV biržų indeksų ateities sandorių vertės šįryt taip pat smunka.

Šiandien ekonominių rodiklių kalendoriuje daugiausia dėmesio teks Jungtinės Karalystės informacijai. Neabejojama, kad į posėdį besirenkantis Anglijos centrinis bankas nekeis dar 2009-aisiais iki 0,50 proc. sumažintos bazinės palūkanų normos, nebus mažinamas ir turto supirkimo programos mastas (375 mlrd. svarų sterlingų). Tačiau manoma, kad sėkmingai auganti šalies ekonomika paskatins aštresnę diskusiją tarp pinigų politikos komiteto narių dėl didėjančios būtinybės pradėti griežtinti pinigų politiką.

Baltijos šalių biržose bendrovės toliau skelbė veiklos rezultatus, o indeksų reikšmės kilo į viršų (OMXV +0,30 proc., OMXT +0,47 proc., OMXBB +0,39 procento). Optimizmo pliūpsnis dar neišblėso prekyboje „Tallink Grupp“ (+1,04 proc.) akcijomis. Investuotojų lūkesčiai gerokai išaugo pasirodžius liepos mėnesio keleivių pervežimo statistikai (+3,7 proc. augimas palyginti su praėjusių metų liepa), ypač turint omenyje, kad keleivių išlaidos keltuose kelionių metu yra didžiausias bendrovės pajamų šaltinis. Pastaraisiais mėnesiais ūgtelėję keleivių srautai ir žemos naftos kainos neabejotinai teigiamai atsispindės pusmečio veiklos ataskaitoje, kuri bus skelbiama rugpjūčio 13 dieną.

„Harje Elekter“ (-1,06 proc.) antrojo ketvirčio rezultatas pagerėjo – bendrovės pajamos išaugo 49,6 proc. – iki 16,59 mln. eurų, o EBITDA buvo 1,75 mln. eurų, t. y. 2,4 karto didesnė nei pernai. Vis dėlto grynasis pelnas sumažėjo net 74 proc. dėl praėjusiais metais gauto reikšmingo pelno iš investicinės veiklos. Šįryt veiklos rezultatą paskelbė „Merko Ehitus“ (-0,93 proc.). Pranešta, kad antrąjį ketvirtį pajamos išaugo 8,9 proc. – iki 70,6 mln. eurų, tačiau grynasis pelnas sumažėjo 56 proc. – iki 1,6 mln. eurų. Šį nuosmukį lėmė išaugusios išlaidos ir sumokėtas dividendų mokestis. „Klaipėdos naftos“ krova liepos mėnesį padidėjo 3,8 proc., o bendrovės pajamos iš naftos terminalo ir Subačiaus kuro bazės siekė 3,1 mln. eurų ir buvo 14,8 proc. didesnės negu atitinkamu laikotarpiu pernai.