Tiesa, netrukus, tarpininkavusiems biržos nariams paprašius, sandoris buvo anuliuotas. Vis tik jau pasibaigus uždarymo aukcionui, poprekybinės sesijos metu “Rokiškio sūrio” pardavimo sandoris įvyko. “Hermis Capital” ir bendrovės vadovas Antanas Trumpa patvirtino perleidę turėtus atitinkamai 9 ir 4 proc. bendrovės akcijų paketus tarptautiniams instituciniams investuotojams iš JAV ir Vakarų Europos šalių.

“Hermis Capital” savo pasitraukimą motyvavo ruošiamais naujais investiciniais projektais, tuo tarpu įmonės vadovybė – siekiu padidinti “Rokiškio sūrio” likvidumą rinkoje.

Kaip ten bebūtų, tai, jog po pristatymo tarptautinėse rinkose, paklausa šioms akcijoms du kartus viršijo pasiūlytą bendrovės vertybinių popierių kiekį, rodo gana didelį investuotojų pasitikėjimą “Rokiškio sūrio” perspektyvomis. Tuo tarpu sandorio kaina, kuri iš esmės atitiko rinkos kainą, atsižvelgiant į transakcijos mastą, leidžia tikėtis gana staigios ir nuožmios rinkos “bulių” reakcijos šioje pozicijoje jau pačiu artimiausiu metu.

Ketvirtadienį bendra akcijų prekybos apyvarta centrinėje rinkoje siekė 54,883 mln. litų, tuo tarpu brangusių ir pigusių vertybinių popierių santykis pasiskirstė atitinkamai 15 ir 13. Net devynių bendrovių apyvarta peržengė 100 tūkst. litų apyvartos kartelę.

Aktyvi prekyba šiandien išsilaikė ir “Mažeikių naftos” bei “Lietuvos telekomo” akcijomis, kurių apyvarta siekė atitinkamai 634 tūkst. litų ir 307 tūkst. litų, o kaina savo ruožtu kilstelėjo dar 1,2 proc., iki 9,4 lito, ir išliko 2,19 lito.

Tuo tarpu didžiausią kilimą šiandien pademonstravo Europos Rekonstrukcijos ir Plėtros Banko (ERPB) investicijų sulaukusio ir obligacijų emisiją platinančio “Šiaulių banko” akcijos, kurių kaina šoktelėjo net 5,2 proc., iki 3,26 lito, o apyvarta sudarė 98 tūkst. litų.

Investuotojų aktyvumą šioje pozicijoje inspiruoja itin sparčiai augantys banko finansiniai ištekliai, pagal kuriuos “Šiaulių bankas” patenka tarp sparčiausiai augančių Centrinės ir Rytų Europos bankų. Atsižvelgdami į demonstruojamus stabilius banko veiklos rezultatus, rinkos dalyviai tikisi, jog naujas lėšas “Šiaulių bankui” pavyks įdarbinti nemažiau efektyviai, nei daryta iki šiol.

JT finansų analitikas Andrius Adomkus

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją