Tam įtakos turėjo bendrovių „Gamesa Corp.“, Technologica SA“ ir „Mediaset Espana Comunicacion SA“ beveik po 10 proc. vertės kritimas, po to kai reitingu agentūros nukarpė joms kredito reitingus. JAV pagrindiniai indeksai stipriais svyravimais neišsiskyrė, S&P 500 indeksui pasiekiant tik 0,06 proc. augimą, o Dow Jones pasukant 0,03 proc. neigiama linkme. Ketvirtadienį buvo paskelbta, kad šalies savaitinis bedarbių skaičius išaugo nuo 255 tūkst. iki 267 tūkst., tačiau nepasiekė prognozuoto 270 tūkst. lygio. O šalies ekonomika preliminariais duomenimis augo nuo patikslintos 0,6 proc. reikšmės iki 2,3 proc. Tai yra teigiamas ženklas, o investuotojai kiek pasyviau į šią informaciją reagavo dėl to, kad analitikų prognozė buvo 2,5 proc. Šiandien buvo paskelbta, kad Vokietijos metinės mažmeninės prekybos apimtys augo nuo -1,0 proc. iki 5,1 proc., o mėnesinis pokytis buvo -2,3 proc. nuo prieš tai buvusio 0,4 proc. augimo. Taip pat šiandien dar sulauksime euro zonos nedarbo lygio, kuris tikimasi sumažės nuo 11,1 proc. iki 11,0 proc. bei JAV Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indekso, kuris turėtų pakilti iki 94,0 nuo 93,3.

Valiutų rinkos

Paskelbti JAV makroekonominiai rodikliai ketvirtadienį sustiprino JAV dolerio vertę prieš eurą 0,47 proc., EUR/USD valiutų kursui dienos pabaigoje apsistojant ties 1,0930 lygiu. Šiandien ryte euras bando pasipriešinti trečią iš eilės dieną JAV dolerio stiprėjimui, EUR/USD fiksuojant nežymų 0,13 proc. pakilimą ties 1,0945 riba. Šiandien yra numatyta paskelbti euro zonos infliacijos duomenis. Prognozuojama, kad metinė infliacija regione išliks nepakitus ties 0,2 proc., tačiau galima tikėtis ir jos sumažėjimo, nes vakar Vokietijos preliminarus infliacijos lygis nepateisino prognozių (0,3 proc.) ir susitraukė nuo 0,3 proc. iki 0,2 proc. Jeigu taip atsitiktų, kad infliacija sumažėtų, tai tikėtina lemtų euro silpnėjimą prieš JAV dolerį, priešingu atveju tikėtina sulauktume euro kilimo prieš kitas pagrindines valiutas.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienį užsidarius prekybai „Baltika“ paskelbė, kad antrojo ketvirčio pajamos augo 1,6 proc., o bendrasis pelnas susitraukė 6,2 proc. lyginant su praėjusiais metais. Bendrovė nurodė, kad bendrajam pelningumui turėjo įtakos stiprėjantis JAV doleris, pardavimų mažėjimas Rusijoje bei šaltesnė nei įprastai vasara, kuri neskatino pardavimų. Prekybos metu ketvirtadienį pastarosios bendrovės akcijos vertė traukėsi 1,07 proc. iki 0,372 euro už vienetą, o bendra apyvarta pasiekė 6,3 tūkst. eurų. Šiandien ryte „Linas Agro Group“ (-1,01 proc.) paskelbė, kad bendrovė gavo daugiau nei 11 mln. eurų paskolą, kuri bus skirta Latvijoje esančių bendrovių modernizavimui, siekiant gauti kuo didesnį jų efektyvumą. „Olympic Entertainment Group“ (-0,52 proc.) penktadienį nurodė, kad bendrovė toliau vykdo plėtros planus Italijoje, įsigydama kitos bendrovės lošimų automatų namus. Šiandien bendrovės „Apranga“ ir „Ekspress Grupp“ yra numačiusios paskelbti 6 mėn. tarpinę veiklos informaciją, todėl galime tikėtis aktyvesnės prekybos pastarųjų bendrovių akcijomis.