JAV akcijų rinkos taip pat neigiamai sureagavo į šią informaciją, S&P 500 susitraukiant 0,58 proc. Labiausiai investuotojams nerimą šiuo metu kelia bendrovės, kurios didesnę dalį eksporto nukreipia į Aziją. Modernių technologijų gamintoja „Apple Inc.“ vakar prarado 1,39 proc. savo vertės, elektroninės prekybos milžinė „Alibaba Group Hildings Ltd“ akcija traukėsi beveik 2,0 proc. Šiandien prie svarbesnių naujienų galime priskirti JAV preliminarų paslaugų sektoriaus rodiklį, kuris remiantis prognozėmis, augs nuo 54,8 iki 55,0. Taip pat bus išplatinta informacija apie vartotojų pasitikėjimą šalyje, kuris turėtų šiek tiek susitraukti, nuo 101,4 iki 100,0.

Valiutų rinkos

Vakar EUR/USD valiutų poroje stiprėjo euras, kurio vertė kilo 0,95 proc. iki 1,1088 lygio. Šiandien šis valiutų kursas laikosi beveik be pokyčio ties 1,1084 riba investuotojams laukiant šiandien prasidedančio ir dvi dienas truksiančio FED‘o posėdžio. Tikėtina pagrindinė šio susirinkimo tema bus – debatai apie JAV ekonomikos būklę ir bazinės palūkanų normos lygį. FED‘o vadovė anksčiau buvo užsiminus, kad šis rodiklis bus pradėtas didinti jau šiais metais. Kol kas prognozės rodo, kad trečiadienį šis rodiklis išliks nepakitęs ties 0,25 proc. Taigi bet kokios FED‘o užuominos dėl palūkanų normos padilinimo stiprintų JAV dolerio vertę, o pasisakymai, kad JAV ekonomika tam dar yra nepasiruošusi – stumtų pastarojo vertę žemyn prieš eurą.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Priešingai nei daugumoje Europos finansų rinkose, Baltijos Baltic Benchmark indeksas savaitę pradėjo augdamas 0,32 proc. Pagal investuotojų aktyvumą į pirmąsias dvi pozicijas išsiveržė estiško kapitalo bendrovės „Tallink Grupp“ (0,67 proc.) ir „Olympic Entertainment Group“ (+1,6 proc.), o trečiojoje vietoje liko „Grigiškės“, kurios akcijos vertė nukrito 1,71 proc. iki 1,15 euro už vienetą. „Olympic Entertainment Group“ prieš prekybą paskelbė, kad vykdydama plėtrą bendrovė įsigijo kitą azartinių lošimų bendrovę „SIA Garkalns“, taip išplėsdama sava tinklą Latvijoje iki 57 lošimų namų. „Lietuvos jūrų laivininkystė“ ir toliau stebina dideliais šuoliais. Vakar pastarosios bendrovės vertė pakilo 38,46 proc. iki 0,018 euro už akciją ir prekybą baigė aukštesniame lygyje nei buvo prieš naujienas apie bendrovės bankrotą (0,014 euro už akciją). Bendrai vakar dieną aktyvumas buvo didesnis nei įprastai šiuo laikotarpiu, trijų biržų apyvartoms perkopiant 997 tūkst. eurų. Šiandien ryte „Olympic Entertainment Group“ paskelbė, kad per antrąjį ketvirtį bendrovės pajamos išaugo 11,9 proc., o grynasis pelnas šoktelėjo 13,6 proc., lyginant su praėjusiais metais. Per laikotarpį didžiausiu pajamų augimu išsiskyrė Italija, kur jos kilo net 50,9 proc., antroje vietoje liko Latvija su 23,9 proc. kilimu. Skaudžiausias nuostolis buvo Baltarusijoje, kur pajamos traukėsi net 58,9 proc.