Už Atlanto nuotaikos irgi buvo neigiamos, S&P 500 indeksui krentant -0,43 proc., o Dow Jones susitraukiant -1,0 proc. Informacinių technologijų milžinė „IBM Corp.“ nurodė, kad bendrovės pardavimo pajamos paskutinį ketvirtį buvo mažesnės nei tikėtasi. Šiandien investuotojai jau sulauks svarbesnių makroekonominių naujienų ir jos bus paskelbtos JAV. Tikimasi, kad šalyje esamų gyvenamųjų namų pardavimai birželio mėnesio duomenimis turėtų pakilti nuo 5,35 mln. iki 5,4 mln. Nors tai nėra labai didelis pokytis, tačiau šis rodiklis jau yra pasiekęs aukščiausią lygį nuo pat 2009 metų lapkričio mėnesio, pabrėžiant, kad per pastaruosius metus nekilnojamasis turtas nepraranda savo paklausos.

Valiutų rinkos

Vakar dieną euras pasipriešino JAV dolerio kilimui ir savo vertę sustiprino daugiau nei 1,0 proc., valiutų EUR/USD santykiui pakylant iki 1,0935 lygio. Labai svarbių naujienų nebuvo paskelbta ir tai galėjo būti daugiau techninis pokytis, nes per keturias iš eilės dienas JAV doleris jau buvo sustiprėjęs daugiau nei 0,98 proc. Taip pat vakar S&P reitingų agentūra nurodė, kad Graikijos reitingas yra pakeičiamas nuo negatyvaus į stabilų (iš CCC- į CCC+), nors ir įžvelgiama, kad Graikijos ekonomika šiais metais trauksis 3 proc. Tai tam tikra dalimi sustiprina investuotojų pasitikėjimą šalimi, kartu ir euro zonos regiono bloku. Šiandien ryte EUR/USD valiutų kursas dar šiek tiek pakilo ir laikosi ties 1,0940 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Kaip ir laukta, vakar dieną sulaukėme aktyvesnės prekybos komercinio banko „Šiaulių Bankas“ pozicijoje. Bendrovė antradienį prieš prekybą paskelbė antrojo ketvirčio rezultatus, kurie, stebint rinkos reakciją, labai nepradžiugino investuotojų, akcijos kainai krentant 0,66 proc. iki 0.301 euro už vienetą. Banko akcijų prekyboje dominavo smulkieji investuotojai, bendrai buvo apsikeista akcijomis už 93 tūskt. eurų. Antroje vietoje pagal aktyvumą išliko „Tallinna Vesi“. Bendrovės akcijos vertei susitraukiant -0,76 proc., o apyvartai beveik pasiekiant 46 tūskt. eurų. Bendrai vakar dieną Vilniaus indeksas smuko -0,51 proc., Talino nežymiai traukėsi -0,03 proc., o Rygos šoktelėjo 0,32 proc. Latvijos akcijų biržos indekso vertę pakėlė bendrovės „SAF Tehnika“ (+4,75 proc.) ir „Rigas juvelierizstradajumu rūpnica“ (+8,18 proc.), kurių pozicijoje buvo sudaryti keli sandoriai, o bendra vertė perkopė vos kelis tūkstančius.