„Per paskutines dvi savaites finansų rinkos Europoje pajudėjo gerais dešimčia procentų. Tai reiškia, kad tie, kurie rizikuoja savo pinigais, investuoja į finansų rinkas, akcijas, sako, kad jau ši krizė baigėsi, ji yra visiškai išžaista, išdiskutuota. Anot investuotojų, nėra labai didelio skirtumo, ar Graikija liks euro zonoje, ar ne – visos rizikos jau yra įvertintos“, - laidoje „Ryto espresso“ kalbėjo M. Dubnikovas.

Pasak jo, Graikijos išėjimas iš euro zonos finansiškai nebūtų didelis sukrėtimas, nes Graikija yra itin maža valstybė, ji sudaro tik apie 1,5 proc. bendro vidaus produkto euro zonoje. Kitas dalykas, į ką atkreipia dėmesį M. Dubnikovas, yra tai, kad Graikijos skolos didesnį galvos skausmą kelia Europos Sąjungos (ES) institucijoms, o ne privatiems investuotojams:

„Jeigu graikai nutartų negrąžinti skolų, išeiti iš euro zonos, šitas krūvis atitektų ES institucijoms, o ne privatiems investuotojams, todėl investuotojai nesibaimina Graikijos. Visiškai skirtinga situacija buvo 2011 metais, kai Graikijai pinigus buvo paskolinę privatūs investuotojai“, - teigė jis.

Visgi M. Dubnikovas pažymi, kad kol kas graikai, nors ir sukandę dantis, vykdo užsibrėžtus uždavinius – panašu, kad jie visgi suprato, kad kitos išeities nėra.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.