Dauguma investuotojų tikisi, kad nukritusi euro vertė prieš daugumą kitų pagrindinių valiutų duos pranašumą Europos automobilių pramonei, įsitvirtinant bei padidinat pardavimus užsienio rinkose. Taipogi vakar dieną paskelbti Vokietijos ZEW instituto ekonomikos vertinimo rodikliai nors ir buvo prastesni nei tikėtasi, tačiau tai per daug nenuliūdino investuotojų Vokietijos DAX indeksui stiebiantis 2,23 proc. JAV akcijų rinkose investuotojų nuotaikos buvo permainingos, indeksui S&P 500 fiksuojant 0,06 proc. smukimą, o Dow Jones indeksui stiebiantis 0,07 proc. Paskelbtos šalyje pradėtų statyti naujų būstų apimtys parodė aukštą augimą, kuris paskatino spekuliacijas, kad visgi šalies ekonomika rodo pagerėjimą, o tai automatiškai kreipia investuotojus prie svarstymų, kokios strategijos imsis FED‘as dėl bazinių palūkanų normos šiais metais. Būstų apimtys pasiekė septynių metų apimtis, fiksuojant 20,2 proc. stiebimąsi iki 1135 tūkst., nors analitikai prognozavo 1015 tūkst. augimą. Šiandien svarbesnių naujienų skelbiama nebus, todėl tikėtina investuotojai stengsis perprasti Graikijos finansinės situacijos rebusą.

Valiutų rinkos

Vakar dieną paaiškėjo, kad euro zonos metinis infliacijos lygis išliko kaip ir prognozuota be jokio pokyčio ties 0,00 proc., o mėnesinis pokytis padidėjo 0,2 proc., nuo prieš tai buvusio 1,1 proc. augimo. Tokia situacija tikėtina netenkina ECB, todėl vakar dieną ir sulaukėme iš banko paaiškinimu, kad euro zonos ekonomikos skatinimas įgaus didesnį pagreitį. Tai, žinoma, neigiamai paveikė euro vertę prieš JAV dolerį, dar didesnį dolerio vertės augimą paskatino geresni Valstijų makroekonominiai rodikliai. Antradienį EUR/USD valiutų kursas krito 1,46 proc. iki 1,1150 ribos. Tuo tarpu nuo savaitės pradžios iki trečiadienio ryto pastarasis valiutų santykis jau yra sumenkęs 2,77 proc., kursui ieškant kryptis ties 1,1135 riba. Šiandien prekyba pastarąją valiutų pora turėtų vykti be didesnių svyravimų, jeigu investuotojai nesulauks svarbesnės informacijos apie Graikijos problemų sprendimą.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Antradienį „Invalda INVL“ paskelbė, kad yra patvirtintas savanoriškas oficialus siūlymas „INVL Technology“ akcijoms supirkti. Šio siūlymo įgyvendinimo laikotarpis numatytas nuo 2015 m. gegužės 22 d. iki 2015 m. birželio 4 d., įskaitant paskutiniąją dieną, o už bendrovės akciją bus mokama 1,61 euro. Tą pačią dieną komercinis Lietuvos bankasŠiaulių Bankas“ paskelbė, 2015 metų tarpinę 3 mėnesių tarpinę veiklos informaciją. Pagrindiniai duomenys investuotojams jau buvo žinomi, o bendrovės pozicijoje buvo pasiekta 110 tūkst. eurų apyvarta, akcijos kainai išliekant nepakitusiai ties 0,295 euro už vieną akciją. Intensyviausiai investuotojai keitėsi Estijos azartinių lošimų bendrovės „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kilstelint jų vertę 1,65 proc. iki 1,85 euro už akciją. Bendrovė svarbesnių naujienų nepaskelbė, tačiau bendra apyvarta pozicijoje pranoko 627 tūkst. jaučiant tiesioginių sandorių įtaką. Bendrai trijų Baltijos šalių biržų apyvarta sudarė 1,2 mln. eurų, Baltic Benchmark indeksui augant 0,64 proc. Šiandien bendrovės nenumačiusios paskelbti svarbesnių naujienų. Azijos akcijų rinkose matyti, kad investuotojai yra teigiamai nusiteikę, todėl tikėtina, kad šis optimizmas bus jaučiamas Europoje, kurios nuotaikas, didelė tikimybė, seks ir Baltijos akcijų rinkų investuotojai.