Kovo mėnesį šalyje sukurta dvigubai mažiau, negu buvo tikėtasi, naujų darbo vietų – 126 tūkst. (laukta 245 tūkst.), sumažintas ir vasario mėnesio įvertis – iki 264 tūkst. (nuo įspūdingo 295 tūkst.).

Nedarbo lygis išliko nepakitęs (5,5 proc.), tačiau užimtumo lygis vėl smuktelėjo (62,7 proc.). Geresnė žinia buvo ta, kad sparčiau, negu manyta, taisėsi amerikiečių atlyginimai – vidutinis valandos darbo užmokestis augo 0,3 proc. kovą (vasarį +0,1 proc.) ir 2,1 proc. – per praėjusius metus.
Federalinio rezervų banko Niujorke vadovo Williamo C. Dudley nuomone, sulėtėjimas darbo rinkoje tik patvirtina bendrą, tačiau, tikėtina, laikiną visos ekonomikos aktyvumo sumažėjimą pirmąjį metų ketvirtį.
W. Dudley priminė, kad Federalinė rezervų sistema (FED) pinigų politikos normalizavimo keliu judės labai palengva, o jo kolega Atlantoje Dennisas Lockhartas sprendimą kelti palūkanų normą norėtų atidėti bent iki liepos arba rugsėjo.

Po „švelnių“ FED pareigūnų komentarų pagrindiniai JAV akcijų indeksai kopė aukštyn (S&P 500 +0,66 proc., DOW JONES +0,66 proc.). Dar geresnės nuotaikos investuotojai Azijoje (09:30 Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI 225 +1,25 proc., Kinijos SHANGHAI COMPOSITE +1,91 proc.).
Po švenčių sugrįžę rinkos dalyviai Senajame žemyne, be naujausios JAV informacijos, vertins ir naujienas iš Graikijos. 

Tarptautiniams kreditoriams tebesvarstant šalies pasiūlytų reformų tinkamumą, Graikijos vyriausybė patvirtino, kad 450 mln. eurų siekiantis mokėjimas Tarptautiniam valiutos fondui ketvirtadienį bus atliktas. 

Trečiadienį Maskvoje Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Nors skelbiama, kad finansinės paramos skyrimas nebus svarstomas, sankcijos, Rusijos taikomos iš Europos Sąjungos importuojamiems maisto ir žemės ūkio produktams, Graikijai gali būti sušvelnintos.  

Pagrindinių Europos biržų indeksų ateities sandorių kainų pokyčiai antradienio rytą teigiami. EUR/USD kursas laikosi arti 1,093 JAV dolerio už eurą ribos.

Į Baltijos šalių biržas sugrįžtančių investuotojų dėmesio centre turėtų būti dividendus siūlančių bendrovių akcijos. Praėjusios savaitės pabaigoje pasipylė bendrovių pelno paskirstymo planai. Kaip ir buvo galima tikėtis, energetikos bendrovės ir vėl bus dosnios akcininkams. 

LESTO siūlo mokėti 0,02 euro už akciją dividendų (pajamingumas 2,0 proc.), „Lietuvos energijos gamyba“ už vieną akciją siūlo skirti 0,0342 euro dividendų (pajamingumas 3,6 proc.), o Lietuvos dujos“ – net 0,0963 euro už akciją (pajamingumas 12,3 proc.). 

Labai tikėtina, kad antradienį biržoje pamatysime pastarosios bendrovės akcijų kainos augimą. Kita vertus, pieno perdirbėjų sektoriuje pelno dalybos turėtų būti kiek kuklesnės. Vienintelė „Vilkyškių pieninė“ siūlo mokėti 0,07 euro už akciją (pajamingumas 3,6 proc.) „Žemaitijos pienas“ ir „Rokiškio sūris“ dividendų mokėti neplanuoja, o „Pieno žvaigždės“ dar nepaskelbė pranešimo apie eilinio akcininkų susirinkimo sušaukimą. 

Mažesnius, negu tikėtasi, dividendus siūlo mokėti „Apranga“. Praėjusiais metais už vieną akciją buvo išmokėta 0,1448 euro dividendų, o šiais metais siūlomi 0,13 euro dividendai, nors bendrovės grynasis pelnas pernai, palyginti su 2013-aisias, ūgtelėjo. Šiandien audituotą metinę ataskaitą planuoja paskelbti „Merko Ehitus“, o poryt – „City Service“.