Stiprus Europos rinkų kaitimas prasidėjo būtent šiais metais, kurio buvo laukta paskutinius 5 metus, nes Europa stagnavo ir buvo pasmerkta stebėti puikius duomenis, kuriuos skelbė JAV. Dabar JAV rinka nedemonstruoja tokio augimo, o pirmaujančio vaidmenį perima Europa. Pastarosios variklį startavo Europos Centrinio Banko sprendimas į rinką įlieti 1080 milijardų eurų, tai darant porcijomis po 60 mlrd. eurų kas mėnesį nuo 2015 metų kovo iki 2016 rugsėjo.

Kovo mėnesį buvo panaudota apie pusė numatytų lėšų, tačiau to pakako, kad rinka šokteltų reikšmingai ir pradėtų savo kelią į priekį. Prasideda balandžio mėnuo ir sekanti 60 mlrd. eurų jau laukia, kada pakurstys rinkos variklį. Mėnesiai eis ir pinigai toliau vers investuotojus ir paprastus santaupas turinčius investuotojus galvoti, ką toliau daryti, nes naujai atspausdinti pinigai galiausiai pakurstys ir infliaciją ir pinigai pradės praradinėti vertę, o tai skatins pirkti turtą, kad apsaugoti jų vertę, tad rinkos šiais metais ir kitų pradžioje su nedideliais stabtelėjimais tikėtina trauks į priekį.

Akcijų kainų augimas skatins žmones užsimiršti ir vakarėlis bus gan audringas, todėl šioje vietoje reikia prisiminti vadovėlius ir teorijas, kurios leidžia išlikti situaciją kontroliuojančiu, o ne besilinksminančiu vakarėlio dalyviu, kuris domisi tik šia diena.

2009 metų kovo mėnesį buvo žemiausias krizės taškas, nuo kurio rinkos ir ekonomikos atsispyrė ir pradėjo judėti į priekį. Taisosi situacija su darbais ir atlygiais, tad jau 6 metus mūsų gyvenimas gerėja, tačiau reikia prisiminti, kad per paskutinius 9 ekonominius ciklus jų trukmė nuo žemiausio iki aukščiausio taško sudarė 8 – 10 metų, tad turime dar 2 – 4 metus, kai rinkos tikėtinai bus dosnios. Kaip sužinoti, kada mes pasiekiame aukščiausią tašką ir kada reikia ruoštis „žiemojimui“?
Tai sudėtingas klausimas, kurį stengiasi atsakyti milijonai mąstančių žmonių. Egzistuoja daug teorijų, tačiau viena iš jų „Logistinė kapitalo valdymo teorija“ sako, kad rinkos įkaitimas pasiekia aukščiausią tašką, kai rinkos grąža pradeda augti labai sparčiai, rinkoje aktyviai naudojami skolinti pinigai ir turto vertė keičiasi dideliais žingsniais. Kitaip sakant rinkai pilnai užsipildant kapitalu grąža labai staigiai šauna į viršų.

Grafikas, pagal Logistinę kapitalo valdymo teoriją, pateikia grąžos ir kapitalo prisotinimo priklausomybę.

Šiandien, įvertindami tai, kad centrinis bankas tik kovo 9 dieną pradėjo lieti pinigus į Europos rinką ir tai kad tik pirmi trys mėnesiai praėjo, kai grąža tapo pastebima, galime kalbėti, kad esame ciklo antroje pusėje, kai prasideda reikšmingas augimas, kuriuo reikia pasinaudoti valdant savo investicijas ir santaupas, tačiau reikia nepamiršti ir vis pasitikrinti, kad vakarėliai visada kažkada baigiasi. Reikia naudotis puikia rinkos situacija, tačiau nepamiršti vakare paskaityti ir nuobodokos mokslinės literatūros.