Tai davė teigiamą impulsą indeksams Stoxx Europe 600 ir Vokietijos DAX, dienos pabaigoje jų vertėms atitinkamai pakylant po 0,27 proc. ir 0,37 proc. JAV savaitinis bedarbių paraiškų skaičius taip pat judėjo teigiama linkme, fiksuojant 283 tūkst. paraiškų, o tai yra 6,9 proc. mažiau nei praeitą savaitę. Šis rodiklis rodo, kad JAV darbo rinka signalizuoja tam tikrus atsigavimo ženklus, tačiau šio rodiklio pokyčio neužteko, kad indeksus S&P 500 (-0,11 proc.) ir Dow Jones (-0,24 proc.) nukreiptų teigiama linkme. JAV investuotojus dar neramina situacija Europoje bei FED‘o įžvalgos, kad šalies ekonomika dar nėra tvirtame augime. Šiandien pagrindinis investuotojų dėmesys bus nukreiptas į Briuselyje vykstantį Graikijos atstovų bei euro zonos finansų ministrų susitikimą (16:00 val.), kuriuo bus stengiamasi pasiekti kompromisą, kuris sustabdytų grėsmę Graikijai patirti trumpalaikių finansinių įsipareigojimų nevykdymą. Taip pat šiandien paaiškės kokią situaciją brėžia preliminarūs vasario mėn. Vokietijos, euro zonos ir JAV gamybos užsakymų rodikliai. Remiantis prognozėmis, Vokietijoje ir euro zonoje šie rodikliai turėtų fiksuoti pakilimus, tuo tarpu JAV - smukimą.

Valiutų rinkos

Vakar dieną pagrindinių valiutų kursas EUR/USD buvo pasiekęs 1,1450 lygį, investuotojams tikintis, kad situacija dėl Graikijos bus greitu metu išspręsta. Tačiau kiek vėliau šis optimizmas išblėso ir dienos pabaigoje pastarojo kurso vertė išliko ties 1,1370 riba, eurui sustiprėjant prieš JAV dolerį 0,26 proc. Šiuo metu JAV doleris prieš eurą kenčia dėl FED‘o pasisakymų, kad dar ne laikas kelti bazinę palūkanų normą. Penktadienio ryte EUR/USD kurso vertė šiek tiek nukrito ir svyruoja ties 1,1355 (-0,17 proc.) investuotojams laukiant pasistūmėjimo dėl Graikijos finansavimo. Jeigu taip įvyktų, kad šiandien nebūtų priimtas konsensusas ar nesimatytų pasistūmėjimo derybose, tai galime sulaukti JAV dolerio vertės sustiprėjimo prieš eurą, kursui EUR/USD judant žemėjimo linkme.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar Baltic Benchmark indeksas pakilo 0,10 proc., bendrai apyvartai pasiekiant 935 tūkst. eurų. Svarbesnių naujienų biržose skelbiama nebuvo, o didžiausias aktyvumas buvo pasiektas parduotuvių tinklo bendrovės „Tallinna Kaubamaja“ akcijomis, kurių vertė pakilo 0,35%, o didžioji apyvartos dalis (185,7 tūkst. eurų) buvo sudaryta tiesioginiu sandoriu, kurio metu investuotojai apsikeitė 32,3 tūkst. akcijomis, mokant 5,75 euro už vienetą. Antra pagal apyvartą (182 tūkst. eurų) Baltijos šalių biržoje liko Talino vandens tiekimo bendrovė „Tallina Vesi“, kurios akcijos vertė išliko nepakitusi, o pagrindinė apyvartos dalis buvo sudaryta tiesioginiu sandoriu, investuotojams apsikeičiant 11 tūkst. akcijų po 14 eurų už vienetą.

Vilniaus biržoje investuotojai aktyviausiai prekiavo drabužių mažmeninės prekybos bendrovės „Apranga“ akcijomis (-0,37 proc.) bendrai apyvartai siekiant 70,43 tūkst. eurų ir beveik visą ją (68.5 tūkst. eurų) sudarant tiesioginiu sandoriu, kurio metu investuotojų rankomis buvo perleista 25,27 tūkst. akcijų po 2,71 euro už vienetą. Bendrovės „Lesto“ akcininkus kiek išblaškė informacija apie nustatytą tikrąją bendrovės turto vertę 2014 metams. Pagrinde pozicijoje jautėsi smulkesnių investuotojų aktyvumas, akcijos vertei sekant 1,1 proc. kritimo tendencija ir apsistojant kainos lygiui ties 0,989 euro už akciją. Latvijos biržoje investuotojai nebuvo aktyvus ir didesnių sandorių sudaryta nebuvo.