Tuo trapu JAV akcijų rinkos krito aktyviau, indekso Dow Jones vertei sumažėjant 1,13 proc., o S&P 500 indeksui susitraukiant 1,35 proc. Vakar dieną sumažėjus pasaulinei naftos kainai ir indeksui WTI susitraukiant 3,85 proc., ta pačia kryptimi pasekė ir su iškastiniais energijos šaltiniai siejamos bendrovės. S&P 500 indekso sudėtyje esantis naftos ir dujų gavybos sektorius (Oil&Gas Dril Idx.) tarp visų sektorių krito aktyviausiai sudarant -5,56 pokytį. Šiandien svarbesnių makroekonominių naujienų sulauksime iš Vokietijos, kur paaiškės kaip pasikeitė nedarbo lygis. Prognozuojama, kad sausio mėnesio duomenimis šis lygis išliks nepasikeitęs ties 6,5 proc. Taip pat ketvirtadienį bus paskelbtas euro zonos vartotojų pasitikėjimo indeksas, kuris taipogi prognozuojama išliks nepakitęs ties -8,5 proc. JAV investuotojai didesnį dėmesį kreips į savaitinį bedarbių skaičių, kuris tikimasi susitrauks nuo 307 tūkst. iki 300 tūkst.

Valiutų rinkos

Trečiadienio vakare paaiškėjo, kad FED‘as nesiryžo pakelti bazinę palūkanų normą ir išlaikė ties 0,25 proc. riba. Tik apaiškėjus šiai informacijai euras prieš JAV dolerį nežymiai sustiprėjo, EUR/USD kursui išsilaikant ties 1,1355 lygiu. Nors JAV darbo rinkos rodikliai atrodo stabilesni, tačiau sprendimą dėl bazinių palūkanų normų pakėlimo slopina ženklai apie lėtėjančią pasaulinę ekonomiką bei krentančią infliaciją, kuriai įtakos turi aktyviai nukritusi pasaulinė naftos kaina. Šiandien ryte EUR/USD valiutų kursas krenta 0,58 proc. (1,1280), silpnėjant euro vertei prieš JAV dolerį. Tikėtina šiuo metu pagrindinis investuotojų dėmesys bus nukreiptas į naująjį Graikijos parlamentą ir jo priimamus sprendimus.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dieną bendra Baltijos šalių apyvarta buvo gana nedidėlė ir pasiekė 378 tūkst. eurų, Baltic Benchmark indeksui nukrentant 0,23 proc. Investuotojų dėmesį pritraukė „Tallinna Vesi“ akcijos. Pozicijoje nebuvo sudaryta tiesioginių sandorių, o automatinio įvykdymo sandoriais investuotojai apsikeitė akcijomis net už 124 tūkst. eurų, kilsteldami akcijos kainą nuo 13,9 iki 14,1 euro už akciją, sudarant 1,44 teigiamą pokytį. Nuo metų pradžios pastarosios bendrovės akcijoms paklausa didėja, per šį laiko tarpą akcijos kainai išaugant 7,63 proc. Šiandien ryte telekomunikacijų bendrovė „Teo LT“ paskelbė, kad 2014 metų ketvirtą ketvirtį bendrovei pavyko pasiekti 3,2 proc. didesnes pajamas nei prieš metus, o pelnas, neatskaičius mokesčių, padidėjo 2,9 proc. Vakar dieną investuotojai šios bendrovės pozicijoje sudarė vos vieną sandorį (2,9 tūkst.), akcijos vertei nepakintant ir apsistojant ties 1,01 euro už akciją. Šiandien yra paskutinė diena, kada investuotojai gali spėti sudalyvauti „Alita“ ir „Anykščių vynas“ oficialiuose nekonkurenciniuose akcijų supirkimo pasiūlymuose. Taip pat šiandien startuoja „INVL Baltic Farmland“ akcijų supirkimas, kuris tęsis iki vasario 26 dienos, už akciją siūlant 2,86 euro.