Žvelgiant į kitus didžiuosius Europos indeksus neigiamų nuotaikų nematyti. Stoxx Europe 600 vakar kilo 0,55 proc., o Vokietijos DAX šoktelėjo net 1,4 proc. Vokietijos IFO verslo situaciją atspindintys indeksai vakar dieną pranoko prognozes signalizuodami, kad šalies ekonomika šiuo metu yra gerame kelyje, o perspektyvos taip pat vertinamos teigiamai. Senajame žemyne vyraujantis optimizmas yra jaučiamas ir JAV, indeksams S&P 500 ir Dow Jones kylant atitinkamai po 0,26 proc. ir 0,03 proc. JAV investuotojai Graikijos situaciją stebi, tačiau kol kas radikalių sprendimų nepriiminėja, pagrindinį dėmesį nukreipdami į šiuo metu įsibėgėjantį bendrovių finansinių rezultatų skelbimą. Iš jau paskelbusių bendrovių, kurios yra S&P 500 indekso sudėtyje, paskutinio 2014 metų ketvirčio rezultatai rodo, kad pelnas kyla 1,1 proc. Tuo tarpu analitikai prognozuoja, galutinis rezultatas nebus toks teigiamas ir bendrai visų bendrovių pelnas paskutinį ketvirtį turėtu sumažėti 8,1 proc. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš JAV. Remiantis duomenimis, šiandien šalyje investuotojus turėtų pradžiugins ilgalaikio prekių vartojimo pokytis ir vartotojų pasitikėjimo indeksas, abiejų reikšmėms kylant.

Valiutų rinkos

Pagrindinių valiutų santykis vakar dieną išsilaikė kilimą, EUR/USD kursui apsistojant ties 1,1280 lygiu su 0,22 proc. pokyčiu. Nors prieš Graikijos parlamento rinkimus prekyba EUR/USD valiutų pora buvo aktyvesnė, tačiau pirmadienį investuotojai kiek aprimo. Šiuo metu pagrindinis užsienio valiutų investuotojų dėmesys bus nukreiptas į sprendimus, kurių imsis naujasis Graikijos parlamentas. Antradienį ryte pagrindinės valiutų poros santykis laikosi ties 1,1250 lygiu, euro vertei prie JAV dolerį didžiąja dalimi silpnėjant dėl ECB numatomos euro zonos skatinimo programos.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Savaitę Baltic Benchmark indeksas pradėjo krisdamas 0,26 proc. bendrai trijų šalių apyvartai perkopiant 761 tūkst. eurų ribą ir pagrindinę apyvartos dalį sudarant tiesioginiais sandoriais. Didžiausias aktyvumas buvo pasiektas agro verslo bendrovės „Linas Agro Group“ vertybiniais popieriais, jų vertei kylant 1,3 proc. iki 0,7 euro už akciją. Po standartinės prekybos buvo sudarytas vienas tiesioginis sandoris pozicijoje, kuriuo investuotojai sutartinai apsikeitė 324 tūkst. akcijų, už didesnę nei rinkoje kainą – 0,704 euro. Kiek netikėtai tarp didžiausią dienos apyvartą pasiekusių bendrovių atsidūrė „Tallinna Kaubamaja“. Po prekybinėje sesijoje investuotojai sudarė sandorį, perleidžiant 22,91 tūkst. akcijų už akciją mokant 5,4 euro. Tuo tarpu standartinės prekybos metu paskutinis sandoris buvo atliktas kainai apsistojant ties 5,39 euro su -0,19 proc. pokyčiu. Svarbesnių naujienų vakar dieną nebuvo paskelbta todėl smulkių investuotojų aktyvumas buvo nedidelis. Šiandien „INVL Baltic Farmland“ paskelbė neaudituotus 2014 m. 12 mėn. preliminarius veiklos rezultatus. Bendrovė veiklą pradėjo 2014 m. balandžio pabaigoje ir nuo šio laikotarpio bendrovės pajamos pasiekė 230 tūkst. eurų, o grynasis pelnas sudarė 91 tūkst. eurų. Vakar šios bendrovės akcijomis nebuvo sudarytas nei vienas sandoris, akcijos kainai išliekant ties 2,58 euro už akciją.