Visgi artėjant prekybos pabaigai kiek atpigusios akcijos sulaukė rinkos dalyvių dėmesio, todėl savaitė baigėsi teigiama nata. Šįryt NIKKEI smunka 1,23 proc., HANG SENG svyruoja tarp teigiamų ir neigiamų reikšmių, o tebesitęsiantys neramumai Irake, kur islamistų kovotojai kontroliuoja dalį teritorijos.  veikiausiai lems pesimistinę prekybos pradžią Europoje. Šios savaitės pagrindinis įvykis finansų rinkose – trečiadienį įvyksiantis FED susitikimas. Jo metu bus sprendžiama dėl palūkanų normų, kiekybinio skatinimo apimčių, taip pat bus paskelbtos naujausios 2014-2016 metų JAV pagrindinių makroekonomikos rodiklių prognozės.

„Moody‘s“ pagerino Latvijos skolinimosi reitingą. Tarptautinė reitingų agentūra penktadienį vienu laipteliu nuo Baa1 iki Baa2 kilstelėjo Latvijos kredito reitingą, nustatyta teigiama perspektyva. Sprendimą agentūra grindė sparčiu Latvijos ekonomikos augimu, fiskaline drausme ir subalansuotu biudžetu. Be to, pažymėta Latvijos įstojimo į euro zoną nauda ir teigiami ateities lūkesčiai.

Savaitė Baltijos šalių biržose baigėsi skirtingomis nuotaikomis. Nuosaikus optimizmas vyravo Taline (OMXT +0,21 proc.), tuo tarpu Vilniuje (OMXV -0,16 proc.) akcijų pasiūla buvo didesnė. Kaip ir tikėtasi, aktyvumas išliko vasariškas – 365 sandoriais akcijų perleista už 650 tūkst. eurų. Investuotojų dėmesio toliau netrūksta „Grigiškėms“ (+0,99 proc., 28 tūkst. eurų), kurių vadovai ne tik palankiai atsiliepia apie bendrovės perspektyvas, bet ir perka akcijas. Penktadienį per biržą paskelbta, kad „Grigiškių“ generalinis direktorius R. Krutikovas birželio 4 dieną įsigijo 0,15 proc. bendrovės akcijų, už kurias sumokėjo 74 tūkst. eurų (100 tūkst. akcijų po 0,74 euro). Rinkos dalyviams, perkantiems šios bendrovės akcijas turėjo patikti ir bendrovės prezidento G. Pangonio pasisakymas spaudoje, kad efektyvinamas energetikos ūkis, didėjančios apyvartos ir ambicingi tikslai iki 2017 metų metinę apyvartą pakelti iki 500 mln. litų leidžia tikėtis tolesnio akcijų kainos brangimo.

Šiandien yra paskutinė „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ oficialių pasiūlymų įgyvendinimo diena. Priminsime, kad „Lietuvos energija“ ir „Epso-G“ nuo birželio 2 iki birželio 16 dienos iš likusių akcininkų superka „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ akcijas, o jų kaina yra atitinkamai 0,653 euro ir 0,762 euro. Dar praėjusį ketvirtadienį paskelbta, kad Rusijos koncernas „Gazprom“ naudojasi oficialiu siūlymu ir už 417,1 mln. litų parduoda turimas „Lietuvos dujos“ ir „Amber Grid“ akcijas. Sandoris galutinai bus baigtas šiandien, o už akcijas turės būti atsiskaityta per tris dienas.