D. Grybauskaitė perrinkta su 58 proc. balsų. Lietuvoje baigėsi antrasis prezidento rinkimų turas. Vyriausios rinkimų komisijos skelbiami duomenys rodo, kad suskaičiavus beveik 96 proc. rinkėjų balsų, už D.Grybauskaitę balsavo 57,58 proc., o už socialdemokratą Zigmantą Balčytį - 40,41 proc. rinkėjų. Tai pirmas atvejis Lietuvos istorijoje, kai antrą kadenciją iš eilės valdys tas pats prezidentas.

Vakar vyko ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos prezidento rinkimai. Remiantis apklausomis, surinkęs daugiau negu 50 proc. balsų (55,9 proc.) rinkimus jau pirmame ture laimėjo P. Porošenko. Tai vienas turtingiausių ir įtakingiausių Ukrainos žmonių, šokolado imperijos „Roshen“ savininkas. Svarbiausias naujojo prezidento uždavinys bus suvienyti neramumų kamuojamą Ukrainą. Rusijos prezidentas V. Putinas pažymėjo, kad gerbs Ukrainos prezidento rinkimų baigtį ir nevengs dialogo su naujuoju Ukrainos vadovu.

Finansų ministerija pranešė, kad Lietuva dvišalių derybų būdu Vokietijos rinkoje išplatino 185 mln. eurų nominalios vertės obligacijų emisiją. Lietuva 20-iai metų pasiskolino už 3,43 proc. metines palūkanas.

Baltijos šalių biržų indekso OMX Baltic Benchmark reikšmė penktadienį kilo 0,43 proc., investuotojų aktyvumas, kaip ir įprasta savaitės pabaigoje, mažėjo. Bendra biržų apyvarta siekė beveik 646 tūkst. eurų, sudaryti 308 sandoriai. Kiek daugiau negu 50 proc. visos apyvartos atsiriekė Talino biržoje kotiruojama „Olympic Entertainment Group“, kurios akcijos brango 1,68 proc. iki 1,82 euro. Rygoje didesnio dėmesio sulaukė „Grindeks“ (-0,14 proc., 30 tūkst. eurų apyvarta). Priminsime, kad šios akcijos domina investuotojus dėl potencialių dividendų.

Dar gegužės 19 dieną „Grindeks“ bendrovės akcininko „ABVL Private Equity Fund 2010“ prašymu, į visuotinio akcininkų susirinkimo dienotvarkę (susirinkimas įvyks birželio 10 d.) įtrauktas klausimas dėl 0,52 euro už akciją dividendų mokėjimo. Dividendų pajamingumas penktadienio kainomis siekia beveik 7,3 procento. Vilniaus biržoje rinkos daly! vių dėmesys  „Amber Grid“ (+0,14 proc.) ir „Lietuvos dujoms“ (+1,08 proc.) slopsta – apyvartos siekė atitinkamai 14 tūkst. ir 4 tūkst. eurų. Veikiausiai jau šią savaitę Lietuvos bankas priims sprendimus dėl prašymų supirkti likusias bendrovių „Lietuvos dujos“ ir „Amber Grid“ akcijas. Ši savaitė yra paskutinė, kada pirmojo ketvirčio rezultatų dar nepaskelbusios bendrovės galės tą padaryti. Naujienų lavinos veikiausiai sulauksime paskutinę mėnesio ir savaitės dieną, t. y. penktadienį.