Tai bendrovė, pasak leidinio „The Financial Times“, padarė dėl galimos rizikos, susijusios su sankcijomis.

Kokios vertės obligacijos buvo parduotos, konkrečiai nenurodoma, minima tik, kad jos įkainuotos „šimtais milijonų dolerių“.

Interviu leidiniui besivystančių šalių skolų rinkų vadovas Sergio Trigo Pasas nenurodė, kokių Rusijos bendrovių obligacijų buvo nusipirkusi „BlackRock Inc.“.

Pasak jo, sankcijos jau atsiliepia Rusijai ir visi sandoriai skolų rinkoje „palaipsniui gali būti užšaldyti“.

„Netgi tos rusų bendrovės, kuriuose asmenims, patekusiems į sankcijų sąrašus, priklauso mažiau nei 50 proc. akcijų, specialistų įvardinamos kaip rizikingos“, - teigė jis.

Žmonės galvoja, kad sankcijos taikomos tik oligarchams, kurie nori aplankyti „Disneilendą“. Tačiau jos daug svarbesnės ir kiekvienas fondų valdytojas privers savo teisininkus labai dėmesingai peržiūrėti patekusių į sankcijų sąrašą įtaką“, - komentavo investicijų valdytojas.

Naujienų tarnyba PBK tikslina, kad metų pradžioje fondas „BlackRock Global Funds“ turėjo rusiškų obligacijų už 123 mln. dolerių (310 mln. Lt). Portfelyje buvo tokių bendrovių kaip „Gazprom“, „Rostneft“, „Sberbank“ ir kt. obligacijos.

Dar 50 mln. dol. (126 mln. Lt) obligacijų turėjo kiti „BlackRock“ fondai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)