Šiandien bus skelbiami JAV 1 ketvirčio BVP duomenys. Prognozuojama, kad šalies ūkis 1 ketvirtį, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, augo 1,3 procento. Šaltų orų įtaka bendram ekonomikos aktyvumui jau yra įskaičiuota, todėl lėtas 1 ketvirčio ekonomikos augimas rinkoje veikiausiai jau įvertintas.  21 val. Lietuvos laiku FED skelbs sprendimą dėl palūkanų normų ir kiekybinio skatinimo apimčių. Nėra abejonių, kad palūkanų normos keičiamos nebus. Tuo tarpu QE3 apimtis turėtų būti sumažinta dar 10 mlrd., t. y. nuo 55 iki 45 mlrd. JAV dolerių. Priminsime, kad FED atsisakė nedarbo lygio ir pinigų politikos sąsajos. Nuo šiol FED orientuosis į bendresnę JAV ekonomikos padėtį - darbo rinkos situaciją, infliacijos lūkesčius, įvykius finansų rinkose.

Vilniaus ir Talino biržų indeksų reikšmės beveik nepakito, Rygos OMXR smuktelėjo 0,4 procento. Bendra biržų apyvarta siekė 817 tūkst. eurų. Rinkos dalyviai toliau vertino visuotinių akcininkų susirinkimų sprendimus, taip pat laukė „Olympic Entertainment Group“ veiklos rezultatų. Jau po prekybos paskelbta, kad OEG 1 metų ketvirtį gavo  34,8 mln. eurų pajamų, t. y. 5,3 proc. daugiau palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus. Grynasis pelnas didėjo nuo 4,6 mln. eurų iki 4,9 mln. eurų. Maždaug tokių rezultatų rinkoje laukta, tačiau pats augimo faktas veikiausiai bus palankiai sutiktas investuotojų, todėl tikimės nuosaikaus akcijų kainos didėjimo.

Kaip ir prognozavome vakar, investuotojai neigiamai reagavo (VBL1L -2,40 proc., 95 tūkst. eurų) į sandorį, kuriuo už 45,4 proc. „Vilniaus baldų“ akcijų „Invalda LT“ gaus 23,23 mln. eurų (už akciją mokama po 13,16 eurų). „Aprangos“ ir TEO LT visuotiniai akcininkų susirinkimai staigmenų nepateikė - TEO LT (+0,12 proc., 15 tūkst. eurų apyvarta) valdyba siūlys akcininkams mokėti dividendus ne tik iš 2013 metų paskirstytino pelno, bet ir mažinant bendrovės įstatinį kapitalą,  „Apranga" (+0,75 proc., 7 tūkst. eurų) planuoja mokėti 0,1448 euro  už akciją dividendų. Be to, „Apranga“ jau šiandien  skelbs pirmo ketvirčio veiklos rezultatus, po kurių gali suaktyvėti su bendrove susijusių asmenų prekyba.

„Pieno žvaigždės“ akcininkų susirinkime nuspręsta akcininkams už praeitus metus išmokėti 3,45 mln. eurų dividendų arba po 0,07 euro už akciją (div. pajamingumas 4 proc.). Priminsime, kad „Pieno žvaigždžių“ valdyba nebuvo pateikusi pelno paskirstymo projekto, tačiau akcininkai, remdamiesi ankstesnių metų praktika, tikėjosi dividendų.  Šiandien ir toliau vyks visuotiniai akcininkų susirinkimai, o artimiausiu metu biržos varikliu bus bendrovių skelbiami rezultatai.