Tarptautinė reitingų agentūra „Standard & Poor's“ dėl rizikos, susijusios su šalies ekonomikos augimo lėtėjimu ir biudžeto deficito augimu, pablogino Brazilijos ilgalaikio skolinimosi reitingą nuo BBB iki BBB-. Tai pirmas reitingo sumažinimas didžiausioje Lotynų Amerikos ekonomikoje per paskutinį dešimtmetį. Reitingo prognozė – stabili. Nuo metų pradžios Brazilijos akcijų indekso reikšmė yra smuktelėjusi maždaug 4 procentais.

Baltijos šalių rinkose optimizmo, palyginti su Europos pagrindinėmis rinkomis, būta gerokai mažiau. Vilniaus biržos OMXV indekso reikšmė smuktelėjo 0,1 proc., Talino OMXT kilstelėjo 0,6 proc. , o Rygos OMXR - nepakito. Vilniuje investuotojai toliau aktyviai prekiauja TEO LT (-0,24 proc., 185 tūkst. eurų) akcijomis. Sudaryti 44 sandoriai, o nemaža apyvarta rodo, kad prekiavo ne tik smulkieji, bet ir instituciniai investuotojai. Šiaulių banko akcijos vakar brango dar 0,34 proc., o pastarųjų kelių prekybos sesijų suaktyvėjimą sietume su penktadienį įvyksiančiu akcininkų susirinkimu. Jame gali būti pritarta didinti kapitalą paskirstant nemokamų akcijų (8 naujos už 100 turimų). Šiandien Talino biržos flagmanas „Olympic Entertainment Group“ skelbs audituotą metinę ataskaitą ir galbūt valdybos siūlymą dėl pelno paskirstymo. Dividendų lūkesčiai yra pagrindinis veiksnys, lėmęs vakarykštį 3,24 proc. kainos kilimą. „Silvano Fashion Group“ akcijų kaina kilo dar 1,91 proc., nuo kovo 14 dienos Rusijoje verslo ryšių turinčios bendrovės akcijos brango jau net 25 procentus.

Vertinant bendrai, į vakarykštes optimistines tarptautines rinkų tendencijas investuotojai reagavo pasyviai, tačiau palankios šios dienos nuotaikos turėtų rinkos dalyvius padrąsinti, todėl laukiame pozityvios prekybos sesijos Baltijos biržose.