Šiandien iš svarbesnių pasaulyje skelbiamų duomenų galima išskirti JAV gamybos sektoriaus pasitikėjimo duomenis.

Penktadienį Baltijos šalių investuotojai galėjo nesidairyti į tarptautinių rinkų tendencijas - pirmiausia rinkos dalyviai skubėjo vertinti vietines naujienas. Svarbiausia žinute galima įvardinti TEO LT šaukiamo eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo projektą, kuriame - siūlymas mokėti dividendus ne tik iš 2013 metų paskirstytino pelno, bet ir mažinant bendrovės įstatinį kapitalą. TEO LT paskelbė ketinanti dividendams skirti 147,6 mln. litų arba 0,19 lito už akciją. Dar 194,2 mln. litų būtų išmokėta sumažinus įstatinį kapitalą. Dėl dividendų mokėjimo bus sprendžiama balandžio 29 dieną vyksiančiame įmonės akcininkų susirinkime. Nenuostabu, kad po tokių naujienų TEO LT akcijomis prekiauta itin aktyviai, apyvarta siekė 0,8 mln. eurų, akcijų kaina šoktelėjo 4 proc. iki 0,832 euro.

Vilniaus biržoje dar šiais metais gali atsirasti trys naujos bendrovės. „Invalda LT" planuoja atskirti 3 bendroves, kurios veiks žemės ūkio paskirties sklypų valdymo, nekilnojamo turto ir informacinių technologijų srityse. Pasak „Invalda LT“, šios įmonės sudaro apie 48 proc. bendrovės turto balansinės vertės. Akcininkų susirinkimas turėtų įvykti balandžio antroje pusėje, o pritarus atskyrimui, naujų bendrovių akcijos biržoje atsidurtų maždaug pavasario pabaigoje, vasaros pradžioje.

Be TEO LT, „Invalda LT" naujienų, verta išskirti „Aprangos" (+2,28 proc.) pranešimą apie plečiamą prabangos, vieno labiausiai bendrovės augančių, segmento parduotuvių tinklą. Apibendrinant, savaitės pabaiga buvo gausi naujienų, su kuriomis dalis investuotojų susipažino tik savaitgalį. Tikėtina, kad šiandien ir toliau daugiausia dėmesio Vilniaus biržoje atiteks TEO LT, „Invada LT" ir „Aprangos" bendrovėms.