G20 šalių susitikimo metu JAV ir TVF išreiškė susirūpinimą dėl situacijos Ukrainoje ir patikino, kad yra pasirengę padėti į demokratijos ir stabilumo kelią norinčiai grįžti Ukrainai. Tiesa, pagalbos forma nėra detalizuota. Tai yra geras signalas investuotojams, kadangi kol kas nėra neaišku, ar Rusija skirs Ukrainai žadėtą 15 mlrd. USD paramą. Vakar rusų finansų ministras pareiškė stabdantis paramos skyrimą tol kol nepaaiškės naujos Ukrainos vyriausybės sudėtis.

Šiandien investuotojo kalendorius pasaulio rinkose yra kuklus. Verta išskirti tik Vokietijos IFO pasitikėjimo verslu rodiklį. Prognozuojama, kad lūkesčiai gerės tik simboliškai - nuo 110,6 iki 110,7 punkto. IFO pasitikėjimo verslu rodiklis rodo Vokietijos bendrovių pasitikėjimą šalies ekonomika. Rodiklis apskaičiuojamas atsižvelgus į gamintojų, statybininkų, mažmeninių ir didmeninių prekybininkų apklausos duomenis. Respondentai vertina verslo būklę ir atskleidžia savo artimiausio pusmečio lūkesčius. ). IFO pasitikėjimo verslu rodiklis padeda nuspėti verslo sektoriaus ateities tendencijas.

Savaitė Baltijos šalių rinkose pasibaigė beveik nepasikeitusiomis Vilniaus ir Talino indeksų reikšmėmis, o Rygoje buvo juntama daugiau pesimizmo (OMXR -0,4 proc.). Investuotojai toliau pirko „Agrowill Group“ (+0,36 proc., 130 tūkst. eurų) ir „Vilkyškių pieninės“ (+2 proc., 17 tūkst. eurų), pardavinėjo – „Silvano Fashion Group“ (-2,05 proc., 86 tūkst. eurų) akcijas. Šiandien Talino biržoje ne prekybos diena, o ši savaitė yra paskutinė, kada bendrovės galės skelbti metinius veiklos rezultatus. Tikėtina, kad didžioji dalis bendrovių tą padarys paskutinę savaitės dieną. Tuo tarpu prekyba, paremta dividendų lūkesčiais, vasario pabaigoje ir kovo pirmą savaitę gali būti aktyviausia nuo metų pradžios.

City Service“ antrinę įmonę „Ecoservice“ parduoda už 56,6 mln. litų. Bendrovė pasibaigus prekybai pranešė, kad „Ecoservice“ akcijos perleidžiamos įmonei „AWT Holding“, kurios kontrolė ir kontrolinis akcijų paketas – 75 proc. priklausys „BaltCap“ valdomam fondui „BaltCap Private Equity Fund II“. Sandorį baigti planuojama gavus Konkurencijos tarybos leidimą ir atlikus kitus formalumus. Tokia naujiena neabejotinai bus įvertinta teigiamai – analitikai prognozavo maždaug 40 mln. litų galinčią siekti pardavimo kainą.