Nuo 2006 m. rengiamuose „Baltijos rinkos apdovanojimuose“ pirmą kartą pagrindinės nominacijos „Geriausia Baltijos rinkos ryšių su investuotojais bendrovė“ nugalėtoja tapo „Tallinna Vesi“. Nugalėtoją NASDAQ OMX Group vykdomasis direktorius Robertas Greifeldas pakvietė į NASDAQ OMX būstinę Niujorke į simbolinę prekybos sesijos atidarymo ceremoniją.

Įvertinus 2013 m. ryšių su investuotojais darbo rezultatus, antra vieta Baltijos šalyse atiteko TEO LT. Trečios vietos nugalėtoja paskelbta „Baltika“, o ketvirtą ir penktą vietas užėmė „Grindeks” ir “Nordecon” atitinkamai.

„Aštuntą kartą renkame bendroves, kurios pagal tarptautinius reikalavimus geriausiai atskleidžia informaciją apie savo veiklą, bendrauja su investuotojais, laikosi aukščiausių valdysenos standartų. Skaidrumas ir geras bendrovės valdymas lemia investuotojų, kreditorių ir kitų rinkos dalyvių pasitikėjimą bendrove ir visa kapitalo rinka", - sako Arminta Saladžienė, NASDAQ OMX Baltijos rinkos vadovė. – „Bendrovėms, kuriomis pasitikima, yra daug lengviau pritraukti finansavimą plėtrai,naujų darbo vietų kūrimui, konkurencingumo didinimui. Skaidri ir patikima verslo aplinka galiausiai neša naudą Baltijos šalių ekonomikai ir žmonėms“.

2013 m. Baltijos rinkos apdovanojimų nugalėtojai buvo renkami 6 nominacijose, tarp jų - „Metų narys“, kuriuo tapo LHV Pank.

„Ekspress Grupp“ nugalėjo kaip „Didžiausią pažangą ryšių su investuotojais srityje pasiekusi bendrovė“.
TEO LT apdovanota dviejose kategorijose: „Geriausia Baltijos rinkos ryšių su investuotojais bendrovė pagal analitikų vertinimą“ ir „Geriausia metinė ir bendrovės valdysenos ataskaita“. Ataskaita parodė, kad TEO LT valdysena atitinka aukščiausius standartus Baltijos šalyse.

„Venspils nafta“ išrinkta „Geriausia interaktyvių ryšių su investuotojais bendrove“. Šioje nominacijoje buvo vertinama bendrovių pateikiama informacija investuotojams internetiniame tinklalapyje, surengtų virtualių informacinių konferencijų investuotojams (angl. webinars) internete skaičius ir kt.

Iš viso buvo įvertintos 52 Baltijos rinkoje kotiruojamos bendrovės pagal daugiau kaip 160 kriterijų.

NASDAQ OMX Vilnius taip pat išrinko labiausiai 2013 metais pasižymėjusius Lietuvos kapitalo rinkos dalyvius.

2013 m. Vertybinių popierių rinkos ambasadoriumi, kuris aktyviai prisidėjo prie rinkos populiarinimo ir plėtros, paskelbtas Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis. Ambasadorių nominavo ir už jį balsavo rinkos dalyviai bei verslo žurnalistai.

Smulkiesiems investuotojams 2013 m. patraukliausią bendrovę NASDAQ OMX Vilnius birža kartu su Investuotojų asociacija išrinko „Aprangą“.

„Finasta“, kotiravusi savo investicinius fondus biržoje, buvo apdovanota už „2013 metų iniciatyvą“, o Šiaulių bankas, perėmęs Ūkio banko „gerąjį“ turtą – už „2013 metų iššūkį“.

NASDAQ OMX Vilnius pasveikino Finansų maklerių asociaciją 10 metų jubiliejaus proga.

Be to, kaip ir kasmet, NASDAQ OMX Vilnius paskelbė ir apdovanojo „Geriausio mokslinio darbo konkurso“ nugalėtoją. Mokslinius darbus vertinusi Finansų analitikų asociacija nugalėtoju išrinko Darių Jurgilą, ISM Vadybos ir ekonomikos universto magistrą, kuriam NASDAQ OMX Vilnius įteikė 1000 EUR prizą. Antrąją vietą mokslinių darbų konkurse užėmė Vaida Pociūtė, Vytauto Didžiojo Universiteto bakalaurė, o trečiąją - Tomas Urniežius, Šiaulių Universiteto bakalauras.

„Baltijos rinkos apdovanojimai 2013“ nugalėtojai:

„Geriausia Baltijos rinkos ryšių su investuotojais bendrovė“:
1.“Tallinna Vesi“
2. TEO LT
3. „Baltika“
4. „Grindeks“
5. „Nordecon“

„Didžiausią pažangą ryšių su investuotojais srityje pasiekusi bendrovė“:
1.„Ekspress Grupp”
2.”Ventspils nafta”
3.”Merko Ehitus”
“Geriausia interaktyvių ryšių su investuotojais bendrovė“:
1.”Ventspils nafta”
2.-3.”Grindeks” ir TEO LT

„Geriausia Baltijos rinkos ryšių su investuotojais bendrovė pagal analitikus”:
1. TEO LT
2.”Olympic Entertainment Group
3.”Apranga”

„Geriausa metinė ir bendrovės valdymo ataskaita“:
1. TEO LT
2. “Tallinna Vesi”
3.”Baltika”

Metų narys:
1. LHV Pank
2. Bankas “Finasta”
3. SEB Pank

20 geriausių Baltijos rinkos ryšių su investuotojais bendrovių:
1.“Tallinna Vesi“
2. TEO LT
3. „Baltika“
4. „Grindeks“
5. „Nordecon“
6. „Ekspress Grupp“
7. „Harju Elekter“
8. „Apranga“
9. „Merko Ehitus“
10. „Premia Foods
11. „SAF Tehnika“
12.”Olympic Entertainment Group”
13.“Venspils Nafta“
14. Invalda LT
15. „Olainfarm“
16. „Latrvijas Kuģniecība“
17. LESTO
18. Šiaulių bankas
19. „Lietuvos energijos gamyba“
20. „Tallink Grupp“

NASDAQ OMX Vilnius apdovanojimai 2013:

Vertybinių popierių rinkos ambasadorius – Vytautas Plunksnis

Smulkiesiems investuotojams patraukliausia bendrovė biržoje NASDAQ OMX Vilnius – „Apranga“

2013 metų iniciatyva – „Finasta“

2013 metų iššūkis - Šiaulių bankas

Geriausias moklsinis darbas: Darius Jurgilas, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto magistro mokslinis darbas (“Measuring and Forecasting value at risk for Nordic and Baltic stock index”)

2 vieta: Vaida Pociūtė, Vytauto Didžiojo Universiteto bakalauro mokslinis darbas (“Makroekonominių veiksnių poveikio Lietuvos ir Lenkijos vertybinių popierių indeksams vertinimas”)

3 vieta: Tomas Urniežius, Šiaulių Universiteto bakalauro mokslinis darbas (“NASDAQ OMX Vilnius likvidumo rizikos ir laukiamos akcijų grąžos sąveikos “)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją