„Morgan Stanley“ sumažino socialinio tinklo „Twitter“ tikslinę akcijų kainą iki 33 JAV dolerių už akciją. Priminsime, kad viešojo pirminio akcijų siūlymo metu (IPO) bendrovė pritraukė 1,82 mlrd. JAV dolerių, o 70 mln. vnt. akcijų investuotojams buvo parduota po 26 JAV dolerius už akciją. Niujorko biržoje šiuo metu 1 akcija kainuoja 66,29 JAV dolerio.

Baltijos šalių rinkose brangusių (24) bendrovių akcijų buvo daugiau negu pigusių (18), Vilniaus OMXV indekso reikšmė nepakito, o Talino OMXT (+0,4 proc.) ir Rygos OMXR (+1 proc.) kilstelėjo. Bendra biržų apyvarta buvo 716 tūkst. eurų, iš viso sudaryti 563 sandoriai. Lyderio pozicijos Vilniaus biržoje atiteko „Linas Agro Group“ (-1,76 proc.) akcijoms, kurių perleista daugiau kaip už 40 tūkst. eurų. Iš kitų bendrovių kiek didesnio dėmesio sulaukė LESTO (0 proc., 30 tūkst. eurų) ir Šiaulių banko (+1,45 proc., 27 tūkst. eurų) vertybiniai popieriai.

Taline investuotojai vertino „Tallink Grupp“ (+0,45 proc., 33 tūkst. eurų apyvarta) naujienas. Estijos keltų operatorius pranešė gruodžio mėnesio statistiką. Bendrovei svarbiausias keleivių perkėlimas gruodį, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, padidėjo 3 procentais. Krovinių ir transporto priemonių perkėlimas atitinkamai padidėjo 13 proc. ir 1 procentu. Statybų bendrovės „Merko Ehitus“ akcijų kaina didėjo 1,60 procento. Rinkos dalyviai palankiai įvertinto dar penktadienį paskelbtą žinią apie gautą 26 mln. eurų vertės užsakymą.