Šventinės savaitės, kada pasaulio rinkose buvo juntamas mažesnis naujienų srautas ir likvidumas, pasibaigė, todėl jau artimiausiomis prekybos sesijomis sulauksime aktyvesnės prekybos. Vien pažvelgus į makroekonomikos rodiklių kalendorių matome, kad investuotojams nuobodžiauti neteks. Šiandien daug dėmesio sulauks JAV ISM paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodiklis. Tikimasi, kad lūkesčiai gruodį (prognozuojama 54,5) bus optimistiškesni negu lapkritį (53,9 punkto). Rodiklis yra glaudžiai susijęs su šalies BVP pokyčiais, o geresni negu laukta duomenys gali kilstelėti pagrindinių JAV akcijų indeksų vertes, taip pat pabranginti JAV dolerį (šįryt EUR/USD kursas 1,3574). Trečiadienį rinkos dalyvių akys kryps į paviešinamą paskutinio FED susitikimo protokolą. Jau ketvirtadienį sprendimus dėl palūkanų normų skelbs ECB ir D. Britanijos centrinis bankas, o penktadienį sulauksime svarbių JAV darbo rinkos duomenų, galinčių nubrėžti artimiausių savaičių tendencijas rinkose. Be to, sausio viduryje įsibėgės 4 ketvirčio bendrovių veiklos rezultatų skelbimas.

Baltijos šalių rinkose reikšmingų pokyčių penktadienį nebuvo – OMXV (+0,6 proc., 447 tūkst. eurų) ir OMXT (+0,6 proc.) indeksų vertės toliau didėjo. Prie Vilniaus biržos indekso augimo daugiausiai prisidėjo LESTO (+1,83 proc., 112 tūkst. eurų), kuri sudaro maždaug 1/5 OMXV indekso sudėties. Vien nuo gruodžio 17 d. bendrovės akcijų kaina padidėjo net 16 procentų. Visgi į akis krinta tai, kad biržoje daugėja pingančių akcijų, kas gali reikšti artėjančias korekcines nuotaikas. Šią savaitę svarbesnių vietos bendrovių naujienų nesiruošiama skelbti, todėl investuotojų veiksmai daugiausiai priklausys nuo išorinių tendencijų ir naujienų.

„Klaipėdos baldų“ bendrovė per biržą paskelbė, kad valdyba neeiliniame akcininkų susirinkime, vyksiančiame sausio 30 d., siūlys išbraukti bendrovės akcijas iš „Nasdaq OMX Vilniaus“ biržos papildomo prekybos sąrašo ir nebesiūlyti akcijų viešai. Jeigu valdyba pritartų tokiam žingsniui, būtų paskelbtas privalomas oficialus siūlymas supirkti bendrovės akcijas.