Tiesa, bendras nedarbo lygis sumažėjo nuo 7,3 proc. iki 7,2 procento. Investuotojų viltys, kad FED toliau tęs ekonomikos skatinimą persidavė ir į akcijų rinkas – S&P500 indekso reikšmė didėjo 0,57 proc. ir pasiekė naują visų laikų rekordą (1754.67 punkto), Europoje akcijos taip pat brango (EURO STOXX +0,57 proc.). Šįryt Azijoje (9 val. Lietuvos laiku) vyrauja negatyvios nuotaikos (NIKKEI -1,74 proc., HANG SENG -0,24 proc.).

Artimiausiu metu teigiamos nuotaikos akcijų rinkose turėtų išlikti. Didžioji dalis bendrovių skelbia lūkesčius atitinkančius rezultatus, o centriniai bankai toliau palaiko likvidumą rekordiškai žemomis palūkanų normomis ir papildomomis skatinimo priemonėmis. Žvelgiant šiek tiek į praeitį, net politinė drama JAV nesugebėjo lemti akcijų rinkų korekcijos (indeksų reikšmės mažėjo tik apie 4 proc.). Šiandien bus paskelbtas euro zonos vartotojų pasitikėjimo rodiklis, parodysiantis vartotojų požiūrį į ekonomikos būklę ir ateities lūkesčius, paviešinta paskutinio D. Britanijos centrinio banko ataskaita ir paskelbtas Kanados centrinio banko sprendimas dėl palūkanų normų.

Baltijos šalių rinkose vyravo skirtingos nuotaikos. Vilniaus biržos indekso OMXV reikšmė simboliškai kilstelėjo 0,1 proc., tačiau pigo 9, brango 7 bendrovių akcijos. Tuo tarpu Talino OMXT neatsispyrė neigiamoms tendencijoms – pigo 7, brango 3 bendrovių akcijos, o OMXT indekso reikšmė mažėjo 0,5 procento. „Olympic Entertainment Group“ akcijų kaina mažėjo 1,58 proc. iki 1,87 euro, sudaryta sandorių už 176 tūkst. eurų sumą. Bendrovė 3 ketvirčio veiklos rezultatus planuoja skelbti jau pirmadienį, todėl investuotojų susidomėjimas artimiausią savaitę gali būti didesnis negu įprastai, kartu tai gali lemti ir reikšmingesnius akcijų kainos svyravimus. Kaip ir rašėme spalio 21 dienos „Biržos laikmatyje“, investuotojų neigiama reakcija į Šiaulių banko rezultatus buvo tik trumpalaikė. Vakar Šiaulių banko vertybiniai popieriai brango 1,49 proc., apyvarta buvo 88 tūkst. eurų. Šiandien 3 ketvirčio veiklos rezultatus skelbs „Vilniaus baldai“, taip pat laukiame pienininkų brangimo – po prieštaringų pranešimų apie iš posto besitraukiantį G. Oniščenką, pats „Rospotrebnadzor“ vadovas pareiškė, kad lietuviški pieno produktai gali grįžti į Rusijos rinką.