Šiandien pesimistinės nuotaikos atkeliavo ir į Azijos regiono akcijų biržas. Investuotojus privertė sunerimti JAV rugsėjo mėnesio vartotojų pasitikėjimo indekso kritimas į keturių mėnesių žemumas. MSCI Asia Pacific indeksas 9:20 val. Lietuvos laiku buvo pakritęs 0.2 proc. iki 140.24 punktų. Japonijos Topix indeksas taip pat fiksavo neigiamą pokytį, siekiantį apie 0.3 proc.

Po dviejų dienų nesėkmių, vakar Europos akcijų indeksai stiebėsi į viršų. Rinkos dalyvių susidomėjimas buvo pastebimas telekomunikacijų sektoriaus bendrovėmis. Telefonica sutiko už 324 mln. EUR pasididinti kapitalo dalį nuo 46 proc. iki 66 proc. Telco SpA, kurios nuosavybėje yra 22.4 proc. Telepom Italia verslo. Pastarosios bendrovės vertybiniai popieriai pabrango 1.7 proc. Dar labiau, net 2.4 proc., brango Nokia akcijos, pripažinus, kad HTC pažeidė dvejas Nokia patento teises ir laukiant Jungtinių Valstijų prekybos komisijos sprendimo dėl importo stabdymo. Investuotojų dėmesio užnugaryje liko JAV vartojimo bei gamybos duomenys, kurie nemaloniai nustebino ekonomistus. Stoxx Europe 600 indeksas paaugo 0.2 proc. iki 313.2 punktų.

Iš Pabaltijo akcijų biržų įdomesnė prekyba vyko Vilniaus rinkoje. Investuotojai išjudino energetikos bendrovių vertybinius popierius. 147 tūkst. EUR apyvartą pasiekė LESTO pozicija, kuri sesijos pabaigoje fiksavo 5.45 proc. kainos šuolį aukštyn iki 0.735 EUR už akciją. Tokių aukštumų nebuvo pasiekusi ilgiau nei dvejus metus. Tačiau ryškiausią brangimą patyrė Amber Grid vertybiniai popieriai – jų kaina pašoko net 7 proc., apyvartai sudarius 22 tūkst. EUR. Buvo teigiamai sureaguota į vieno iš pagrindinių bendrovės akcininkų Gazprom pranešimus, kad bus svarstoma galimybė parduoti šios dujų perdavimo bendrovės akcijas. Dienos pabaigoje OMX Vilnius indeksas buvo paaugęs net 1.5 proc.

Talino rinkoje tik dviejų bendrovių prekyba akcijomis perkopė 100 tūkst. EUR ribą. Aktyviausia buvo Olympic Entertainment Group, kurių akcijų perleista už 141 tūkst. EUR. Kaina išsilaikė be pokyčio 1.92 EUR lygyje. Tuo tarpu Tallinna Vesi pigo kone 1 proc. iki 10.2 EUR, apyvartai pasiekus 138 tūkst. EUR. Tai turėjo neigiamos įtakos OMX Tallinn indeksui, kuris vienintelis raudonavo iš visų trijų Pabaltijo indeksų, nors ir krito nežymiai – tik 0.18 proc.

Kaip įprasta, latviškų bendrovių akcijomis prekyba vyko gana vangiai, o dominavo farmacijos bendrovės. 17 tūkst. LVL apyvartą sugeneravo Olainfarm akcijos, išlaikydamos 4.95 LVL lygį. Grindeks pozicijai diena buvo ne tokia sėkminga – kaina krito 0.47 proc. iki 6.35 LVL, tačiau prekybos apyvarta tesiekė 4.4 tūkst. LVL. Bendrai žvelgiant, Latvijos rinka su lydinčiu OMX Riga indeksu augo beveik 0.5 proc.