Liepos mėnesį prekybos balansas siekė 17,82 mlrd. JAV dolerių arba buvo 9 mlrd. mažesnis negu prognozavo analitikai. Tokie duomenys didina lūkesčius, kad antros pagal dydį pasaulio ekonomikos augimo lėtėjimas stabilizuojasi. Teigiamos nuotaikos iš Kinijos turėtų persikelti ir į Europos akcijų rinkas, kur iš svarbesnių įvykių galime išskirti ECB mėnesinę ataskaitą. Ji parody! s, kokiais duomenimis remtasi priimant paskutinį sprendimą dėl palūkanų ir ateities ekonomikos projekcijas. JAV biržose tradiciškai dėmesio sulauks savaitinis bedarbių paraiškų pokytis.

Valiutų rinkose verta išskirti Anglijos centrinio banko sprendimą. Centrinio banko vadovas M. Karnėjus (M. Carney) vykdoma pinigų politiką „pririša" prie nedarbo lygio. Planuojama žemas palūkanų normas ir 375 mlrd. svarų sterlingų turto supirkimo programą vykdyti tol, kol nedarbo lygis pasieks 7 procentus. Šiuo metu nedarbas D. Britanijoje siekia 7,8 procento. Anglijos centrinis bankas taip pat pagerino šių ir kitų metų BVP augimo prognozę – atitinkamai nuo 1,2 ir 1,9 proc. iki 1,5 ir 2,7 procento. Šįryt euro ir svarų sterlingų kursas svyruoja ties 0,861 svaro sterlingų.

Baltijos šalių rinkos judėjo priešingomis kryptimis – OMXV akcijų indekso reikšmė didėjo 0,4 proc., OMXT smuktelėjo tik 0,1 procento. Įdomu tai, kad Taline brango vos 1 bendrovės akcijos. Iš bendro konteksto išsiskyrė keltų bendrovė „Tallink Grupp“, kurios akcijų kaina ūgtelėjo 0,32 proc. iki 0,945 euro. Vilniaus biržoje aktyviausiai prekiauta „Aprangos“ akcijomis – 57 sandoriais perleista akcijų už 76 tūkst. eurų. Bendrovės akcijos brango 1,19 proc. iki 2,56 euro už akciją. Investuotojai vertina dar anksčiau paskelbtus pirmo pusmečio rezultatus. Šiandien pusmetinius veiklos rezultatus skelbs Taline kotiruojama „Baltika“ ir statybų sektoriuje veikianti „Nordecon“. Vertinant bendrai, dalis investuotojų, delsę priimti investicinius sprendimus dėl paskutinėmis dienomis įsivyravusio neapibrėžtumo akcijų rinkose, šiandien gali būti ryžtingesni – Kinijos duomenys gali lemti teigiamą prekybos sesijų pradžią Eu! ropoje, o kartu ir Baltijos regione.