Vakarą vainikavo FED sprendimas dėl palūkanų, kurios išliko nepakeistos (0,25 proc.), obligacijų pirkimo programos apimtys (85 mlrd. JAV dolerių) taip pat išliko tokios pačios. Rinkos dalyvių nuotaikos buvo permainingos – ! JAV dolerio kursas euro atžvilgiu reagavo į kiekvieną naujieną, o šįryt (8 val. 20 min. Lietuvos laiku) kursas yra 1,326 JAV dolerio už eurą. Pagrindiniai JAV akcijų indeksai S&P500 ir DOW JONES smuktelėjo tik 0,01 - 0,14 procento.

Šįryt (8 val. 30 min. Lietuvos laiku) investuotojai Azijos rinkose vertina naujienas iš JAV ir naujausius Kinijos gamybos pasitikėjimo duomenis. Šiandien paskelbta, kad Kinijos gamybos pasitikėjimo indeksas liepą buvo 50,3 punkto, palyginti su 50,1 punkto birželį. Analitikai prognozavo, kad rodiklis smuks žemiau 50 punktų ribos, kas reiškia sąstingį. Vis intensyvėjančioje diskusijoje dėl Kinijos ekonomikos augimo lėtėjimo šis rodiklis vertinamas teigiamai (HANG SENG +0,65 proc., NIKKEI +2,08 proc.).

Šiandien pagrindinis įvykis rinkose – ECB sprendimas dėl palūkanų. Rinkoje tikimasi, kad palūkanos keičiamos nebus (0,5 proc.) Paskutiniu metu pakankamai stabilūs, t. y. neblogėjantys euro zonos makroekonomikos duomenys leidžia manyti, kad ECB esama pinigų politikos kryptis yra pakankama. Spaudos konferencijos metu ECB vadovas M. Draghi turėtų pakartoti, kad tokia pinigų politikos kryptis išliks tiek ilgai, kiek reikės. Taip pat bazinės palūkanų normos turėtų išlikti žemos „ilgesnį laiką“, tačiau detalesnės informacijos, ką reiškia ši užuomina, pasakyta praėjusio susitikimo metu, laukti neverta.

Vakar prekyba Baltijos regiono biržose buvo pasyvesnė negu įprastai – apyvarta siekė 0,5 mln. eurų, o indeksų reikšmių pokyčiai buvo nedideli (OMXV +0,4 proc., OMXT -0,2 proc.). Taline tradiciškai aktyviausiai prekiauta „Olympic Entertainment Group“ (-0,5 proc., 138 tūkst. eurų apyvarta), Vilniuje 46 sandoriai sudaryti „Lietuvos dujų“ akcijomis, kurios brango 1,97 procento. Lietuvos baldų gamybos bendrovė „Vilniaus baldai" šįryt per biržą paskelbė, kad pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 5,2 mln. litų grynojo pelno arba 2,1 karto mažiau nei analogišku laikotarpiu prieš metus. Pardavimo pajamos šiemet, palyginti su pirmuoju 2012 metų pusmečiu, sumažėjo 40,8 proc. iki 68,3 mln. litų. Apibendrinant, mažėjo tiek pelnas, tiek pajamos, tačiau to rinkoje laukta. Dėl tokių rezultatų lūkesčiai dėl dividendų neturėtų keistis, tačiau „spaudimas“ akcijų kaina gali didėti. Šiandien prekybos sesija turėtų būti įdom! i, kadangi prasideda prekyba naujai įkurtos dujų perdavimo įmonės „Amber Grid“ akcijomis, taip pat gali būti paskelbti „Aprangos“ ir „Baltikos“ liepos mėnesio pardavimo rezultatai.