Svarbių duomenų skelbta nebuvo, todėl investuotojų dėmesio centre atsidūrė FED nario Č. Evanso kalba. Pranešime pažymėta, kad darbo rinkoje yra pasiektas progresas, tačiau į klausimą, ar darbo rinkos atsigavimas yra tvarus, dar nėra atsakyta. Tai galima suprasti kaip užuominą, kad Č. Evansas nepritartų kiekybinio skatinimo programos (QE3) apimčių mažinimui. Be to, komentuodamas infliacijos duomenis, FED narys pripažino, kad pageidautų infliacijos artimos FED 2 proc. tikslui. Tuo tarpu Europoje rinkos dalyvių nuotaikos buvo geresnės (EURO STOXX 50 +0,23 proc.). Įdomu tai, kad D. Britanijos akcijų indeksas FTSE 100 pakilo iki aukščiausio lygmens nuo 2000 metų.

Aukso kaina ūgtelėjo iki 1388 JAV dolerio už Trojos unciją po reitingų agentūros ,,Moody's" įspėjimo, kad JAV politikai turi spręsti didėjančios skolos problemą, kitaip JAV dar šiais metais gali grėsti kredito reitingo sumažinimas. Tokia žinutė rinkose padidino ne tik aukso, bet ir sidabro paklausą, kadangi šie metalai, o ypač auksas, yra laikomi saugiu užutėkiu.

Šiandien Japonijoje prasideda 2 dienas truksiantis centrinio banko susitikimas, kurio sprendimai bus paskelbti rytoj. Japonijos centrinis bankas skelbs sprendimą dėl palūkanų normų, kurios neturėtų būti keičiamos ir išliks rekordinėse žemumose (0-0,1 proc.). Japonijos ekonomikos ministras A. Amaris šiandien kiek sušvelnino toną, sakydamas, kad jenos pigimo procesas vyksta ir jis tikisi, kad kursas nusistovės ties lygiu, tinkamu šalies ekonomikai. Priminsime, kad sekmadienį ministras išreiškė nuogąstavimus, kad sparčiai pinganti jena gali turėti įtakos šalies gyventojų gerovei. Šįryt (8 val. 20 min. Lietuvos laiku) Honkongo HANG SENG indekso reikšmė mažėja 0,61 proc., Japonijos NIKKEI smuktelėjo simboliškai – 0,15 proc., o jena pinga iki 102,50 jenos už JAV dolerį.

Baltijos šalių rinkose pradedamos jausti vasariškos nuotaikos. Investuotojai tampa pasyvesni, akcijų apyvartos mažos, o dėl nedidelio likvidumo akcijų kainų pokyčiai sunkiau prognozuojami. Vakar Vilniaus ir Talino biržos judėjo priešingomis kryptimis (OMXV -0,4 proc., OMXT +0,7 proc.). Vilniaus biržoje apyvarta neperkopė nė 100 tūkst. eurų kartelės. „Grigiškių“ akcijos brango 1,22 proc. iki 0,582 euro. „Grigiškių“ prezidentas G. Pangonis naujos akcijų emisijos pristatyme investuotojams pažymėjo, kad bendrovei įgyvendinus dabartinius investicinius projektus bendrovė ketina mokėti akcininkams didesnius dividendus, taip pat užsiminė apie planus ateityje leisti dar vieną akcijų emisiją. „Grigiškės“ šiuo metu platina naują akcijų emisiją esamiems akcininkams ir akcijas pardavinėja po 0,51 euro. Tuo tarpu Taline apyvarta siekė beveik 400 tūkst. eurų. Daugiausiai sandorių (42 sandoriai, 73 tūkst. eurų apyvarta) sudaryta „Olympic Entertainment Group“ vertybiniai popieriais, kurie pigo 1,14 procento. Vakar rinkos dalyviai nesureagavo į žinutę, kad „Panevėžio statybos tresto“ bendrovė pasiryžusi dalyvauti konkurse baigti statyti Nacionalinį stadioną Vilniuje, todėl šiandien galima laukti pavėluotos reakcijos.