Dar viena priežastis akcijų pigimui – lūkesčių neatitikę 1 ketvirčio „Bank of America“ rezultatai. Pelno uždirbta daugiau (iš viso 2,62 mlrd. JAV dolerių), tačiau rinkoje buvo laukta kiek geresnio rezultato. Tuo tarpu FED pateiktoje ūkio būklės ataskaitoje pažymėjo, kad ekonomikos augimas išlieka nuosaikus ir tam įtakos turi gamybos, nekilnojamo turto ir automobilių sektorių gerėjanti būklė.

Valiutų rinkose vakar naujienų netrūko. Vokietijos centrinio banko vadovas J. Weidmannas patikino, kad ECB gali sumažinti istoriškai žemas palūkanų normas, jeigu nauja informacija pagrįstų tokį sprendimą. Po šio pranešimo euras pigo JAV dolerio atžvilgiu (šįryt kursas svyruoja ties 1,3044 JAV dolerio už eurą). Kanados ir Švedijos centriniai bankai paliko galioti 1 proc. siekiančias palūkanų normas. Kanados centrinio banko vadovas M. Carney paskelbė apie pablogintas Kanados ekonomikos augimo prognozes nuo 2 proc. BVP augimo, prognozuoto sausį, iki 1,5 procento. Tuo tarpu Švedijos centrinis bankas veikiausiai nekels bazinių palūkanų normų iki 2014 metų antros pusės. Viena iš priežasčių – dėl pabrangusios kronos kenčiantys eksportuotojai. Investuotojai sureagavo į tokius lūkesčius, krona pigo 1 proc. iki 8,46 kronos už eurą.

Žaliavų rinkose šįryt pinga tiek auksas, tiek nafta. Aukso kaina svyruoja ties 1363 JAV dolerio už Trojos unciją, WTI rūšies naftos ties 86,50 JAV dolerio už barelį. Šiandien Vašingtone prasideda dvi dienas truksiantis G-20 šalių susitikimas. Manoma, kad šalių finansų ministrai ir centrinių bankų lyderiai patvirtins, kad nesiekia nuvertinti savo valiutų dėl konkurencinio pranašumo įgijimo. Japonija taip pat turėtų išvengti tiesioginės kritikos dėl centrinio banko veiksmų piginant jeną.

Nors Baltijos šalių biržos atsispyrė Vakarų Europoje vyravusiam pesimizmui, pasaulinės tendencijos neleido išsipildyti mūsų lūkesčiams dėl akcijų brangimo. OMXV smuktelėjo 0,3 proc., pigo 11, brango 8 bendrovių akcijos, OMXT indeksas kilstelėjo 0,2 procento. Bendra apyvarta sudarė 713 tūkst. eurų. Esminė naujiena - TEO LT 1 ketvirčio rezultatai, kurie paskelbti pasibaigus prekybai. Bendrovės pelnas didėjo 3 proc. iki 38,3 mln. litų, pajamos sumenko 4,1 proc. iki 183 mln. litų, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus. Pranešime biržai pažymėta, kad neįskaičiavus vienkartinių pajamų, gautų 2012 metų pirmąjį ketvirtį iš IT įrangos pardavimo, pajamos padidėjo 0,7 procento. TEO generalinio direktoriaus G. Vegio teigimu, sėkmingus bendrovės rezultatus lėmė augantis interneto ir televizijos paslaugų klientų skaičius ir gana stabili ekonominė aplinka. Vertinant bendrai, rezultatai yra išties geri, todėl šiandien akcijų kaina turėtų kilti. Tuo tarpu „Tallinna Kaubamaja“ irgi paskelbė veiklos rezultatus. Nors pardavimai 1 šių metų ketvirtį buvo 5,6 proc. didesni, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, bendrovė patyrė 2,3 mln. eurų nuostolį. Prieš metus buvo uždirbta 3,2 mln. eurų pelno. Nuostolį daugiausiai lėmė mokesčio už dividendus įtraukimas į 1 ketvirčio tarpinę atskaitomybę, taip pat ūgtelėjusios veiklos išlaidos. Šiandien vyks „Olympic Entertainment Group“ visuotinis akcininkų susirinkimas, todėl prekyba susirinkimo metu bus stabdoma iki tol, kol bus paviešinti susirinkimuose priimti sprendimai, o tai mažins bendrą rinkos likvidumą.