Šios dienos centrinis įvykis JAV - kovo mėnesio oficialus užimtųjų (be viešojo ir žemės ūkio sektoriaus) pokytis (skelbiama 15.30 val. Lietuvos laiku). Šie duomenys atspindi darbo rinkos situaciją JAV ir yra itin svarbūs ne tik akcijų, bet ir valiutų rinkai. Prognozuojama, kad pokytis sieks 195 tūkst. Investuotojų reakcija į geresnius duomenis gali būti dvejopa:
a.) Jei rodiklis būtų kur kas didesnis, akcijų rinkose, tikėtina, įsivyrautų optimizmas, o JAV doleris, veikiausiai pigtų. Geri duomenys būtų įvertinti kaip JAV ekonomikos atsigavimo požymis, todėl galėtų padidėti pasiūla saugiu užutėkiu laikomai JAV valiutai, o gautos lėšos nukreiptos rizikingesnių valiutų įsigijimui. Užimtųjų pokyčiui esant kur kas mažesniam, galiotų atvirkštinis scenarijus.
b.) Jei rodiklis būtų kur kas didesnis, akcijų rinkos brangtų, JAV doleris taip pat galėtų brangti, kadangi investuotojai tai įvertintų kaip ekonomikos atsigavimo požymį ir padidėtų lūkesčiai sulaukti ankstyvesnės FED kiekybinio skatinimo programos pabaigos.
Mūsų nuomone, realesnis pirmasis rinkos dalyvių reakcijos variantas.

Japonijoje tęsiasi investuotojų reakcija į vakar dienos Japonijos centrinio banko sprendimą. Priminsime, kad centrinis bankas nusprendė kiekvieną mėnesį pirkti obligacijų už 74 mlrd. JAV dolerių (vakar dienos ,,Biržos laikmačio“ numeryje suklysta dėl 746 mlrd. JAV dolerių) ir taip lieti pinigų į rinką. NIKKEI akcijų indeksas vakar kilo 2,2 proc., šįryt (8.30 val. Lietuvos laiku) šoktelėjo dar 2,11 procento. Jena pinga beveik visų valiutų atžvilgiu, o JAV dolerio atžvilgiu atpigo iki 96,37 jenos už JAV dolerį lygmens.

Baltijos biržose aktyvesni buvo pirkėjai. Vilniaus ir Talino biržų indeksai kilo 0,5 proc. ir 1 proc., o bendra apyvarta siekė 822 tūkst. eurų. Susidomėjimas nemažėja solidžius dividendus planuojančios mokėti ,,Lietuvos dujų“ bendrovės akcijomis, kurių perleista už 69 tūkst. eurų, o kaina smuktelėjo 0,81 proc. iki 0,734 euro už akciją. Taline po trečiadienį vykusio ,,Tallink Grupp“ akcijų išpardavimo stebėtas pirkėjų suaktyvėjimas - kaina atsitiesė 1 proc. iki 1,02 euro, sandorių sudaryta už 310 tūkst. eurų. Vakar ,,Lietuvos energija“ pranešė apie planuojamus mokėti dividendus – 0,012 euro už akciją. Investuotojai po tokių naujienų kilstelėjo kainą 4,45 proc., tiesa, apyvarta buvo nedidelė – vos 3 000 eurų. Tuo tarpu pasibaigus prekybai, apie planuojamus mokėti dividendus paskelbė ,,Rokiškio sūrio“ įmonė. Valdyba akcininkų susirinkime siūlys vienai akcijai išmokėti 0,029 euro, t.y. vakar dienos kainomis dividendų pajamingumas siektų 1,8 procento. Savaitei besibaigiant, nenustebtumėme, sulaukę mažesnio aktyvumo. Kadangi dar ne visos bendrovės yra paskelbusios apie VAS ir sprendimų projektus, rinkos dalyviai nesiims ryžtingų veiksmų perskirstant portfelius. Visgi prognozuotume, kad akcijų paklausa gali būti didesnė už pasiūlą.