Italijoje praėjusią savaitę P. L. Bersani nepavyko sudaryti valdančiosios daugumos. Šalies prezidentas G. Napolitano sudarė 10 patarėjų grupę ir sieks rasti išeitį bei išvengti gresiančių pakartotinių rinkimų. Tiesa, savaitgalį pasirodė gandų, kad G. Napolitano gali atsistatydinti (oficiali kadencija iki gegužės 15 d.) ir taip atverti kelią pakartotiniams rinkimams. Dalis politikos apžvalgininkų tokį veiksmą vertina kaip spaudimą patarėjams susitarti. Netgi kalbama, kad ECB prezidentas M. Draghi skambino G. Napolitano ir išreiškė susirūpinimą dėl esamos situacijos.

Šįryt Azijos rinkose stebima reakciją į JAV ISM rodiklio duomenis. 8.15 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI smunka 0,85 proc., Kinijos HANG SENG kilstelėjo 0,04 procento. Tuo tarpu Australijos centrinis bankas paliko galioti 3 proc. palūkanų normas, kaip ir tikėjosi dauguma analitikų. Be to, spaudos konferencijoje centrinio banko vadovas G. Stevensas paminėjo, kad rizikos pasauliniam ekonomikos augimui yra sumažėjusios, tačiau kurį laiką ekonomika augs truputį lėčiau negu vidutinis augimas.

Savaitė pagrindinėse Europos akcijų rinkose prasidės įvertinant savaitgalio įvykius, taip pat naujienas iš JAV. Investuotojų nuotaikos turėtų būti gana nuosaikios, kadangi reikšmingų naujienų nebuvo daug. JAV akcijų rinkoms atsitraukus nuo rekordinių aukštumų, o Azijos rinkose labiau vyraujant pesimistinėms nuotaikoms, prekybos sesijos pradžia Europos biržose gali prasidėti nedideliais indeksų verčių mažėjimais.