Užsakymų mastas vasarį padidėjo 5,7 proc. ir viršijo analitikų prognozes, kurių vidurkis siekė apie 4 procentus. Geresnius duomenis lėmė didėję orlaivių ir nacionalinės gynybos prekių užsakymai. Investuotojų nenuvylė ir nekilnojamo turto rinkos situaciją atspindintis S&P/Case-Shiller rodiklis, išlaikęs augimo tendenciją. Tuo tarpu konferencijų tarybos vartotojų pasitikėjimo rodiklis, rodantis vartotojų požiūrį į ekonomikos būklę ir ateities lūkesčius, kiek netikėtai smuko nuo 68 punktų vasarį iki 59,7 punkto kovą, tačiau neigiamos įtakos rinkoms neturėjo. Tikėtina, kad šiandien optimistinės nuotaikos JAV gali išsilaikyti, o S&P500 pasieks rekordą, kas tradiciškai yra svarbus psichologinis veiksnys tolimesniems investuotojų sprendimams.


Europoje vakar Kipro tema buvo kiek priblėsusi, Italijos politinėje padangėje aiškumo nepadaugėjo, todėl rinkos nepasižymėjo dideliais svyravimais. Vokietijos DAX ir Londono FTSE 100 indeksai atitinkamai ūgtelėjo 0,11 proc. ir 0,33 proc., o EURO STOXX 50 smuktelėjo 0,31 procento. Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu (1,285 USD už 1 EUR) pastarąsias 2 dienas išlieka stabilus. Azijos rinkose nuotaikos taip pat labiau teigiamos – Japonijos NIKKEI šįryt pasistiebė 0,2 procento.


Baltijos šalių biržose, kaip ir tikėtasi, antroje prekybos sesijos pusėje investuotojai suaktyvėjo ir šiek tiek kilstelėjo akcijų kainas (OMXV +0,2 proc., OMXT +0,26 procento). „Lietuvos dujos“ paskelbė balandžio 25 dieną įvyksiančio eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo dienotvarkę. Pelno paskirstymo projekte dividendams siūloma skirti 217 mln. litų (0,4626 lito už akciją). Anksčiau buvo siūloma dividendams skirti 160 mln. litų. Nors ši naujiena rinkos dalyvius pasiekė tik likus 6 minutėms iki prekybos sesijos pabaigos, tai nesutrukdė pirkėjams pakelti akcijų kainą 2,34 procento. Investuotojų susidomėjimas „Lietuvos dujų“ akcijomis neslūgs ir šiandien.


Jau pasibaigus prekybos sesijai apie šaukiamą akcininkų susirinkimą pranešė Estijos „Olympic Entertainment Group“. Valdyba dividendams siūlo skirti 15,1 mln. eurų, tai yra 0,1 euro už akciją. Žvelgiant bendrai, siūlomų dividendų skelbimo sezonas įsibėgėja, todėl šią ir kitą savaitę naujienų vietos rinkoje tikrai netruks, tuo pačiu turėtume pamatyti ir aktyvesnę prekybą atskirų bendrovių akcijomis.