Vakar rinkų dalyviai gyveno laukimo nuotaikomis. Trečiadienį Graikija turi nuspręsti dėl papildomo taupymo priemonių, kas yra būtina sąlyga tolesnei pagalbai gauti. JAV akcijos padengė patirtą nuostolį ir netgi ūgtelėjo. „Dow Jones“ indeksas kilstelėjo 0,15 proc., o NASDAQ – 0,59 procento. Azijos rinkas šįryt smukdo mažos prekybos apyvartos ir netikrumas dėl JAV prezidento rinkimų rezultato. B. Obamai laimėjus rinkimus ir tapus prezidentu antrai kadencijai, greičiausiai kiek susilpnintų JAV dolerį trumpu laikotarpiu, kadangi padidėtų rizika, kad Kongresas, kuriame daugiau respublikonų atstovų, nesutars JAV skolos lygio padidinimo klausimu. Tokiu atveju būtų panaikintos ir anksčiau įvestos mokesčių lengvatos, o JAV ūkio skatinimas mažėtų – smarkiai išaugtų recesijos grėsmė. Apklausos rodo labai nedidelę B. Obamos persvarą.

Vakar JAV skelbtas ISM paslaugų sferos pasitikėjimo indeksas buvo kiek prastesnis, negu tikėtasi. Spalį šis rodiklis siekė 54,2. tuo tarpu euro zonos Sentix vartotojų pasitikėjimo rodiklis lapkritį, nors ir buvo neigiamas (-18,8), tačiau tapo geresnis, negu prieš tai buvusį mėnesį.

Savaitės pradžia Baltijos šalių akcijų biržose pasižymėjo neigiamais indeksų pokyčiais, tačiau bendras aktyvumas rodo, kad rinkoje nieko įdomesnio nevyksta, o investuotojai tiesiog laukia bent kažkokių reikšmingesnių naujienų. Didžiausiomis apyvartomis pasižymėjo „Invaldos“ ir TEO LT akcijos, tiesa, uždarymo kainos liko beveik nepakitusios. Panaši, mažai aktyvi prekyba vyraus ir šiandien. Vis dėlto, galima tikėtis, kad ją galėtų išjudinti „Aprangos“ trijų ketvirčių rezultatai, jeigu jie bus paskelbti dar prekybos metu.