JAV Niujorko birža jau antra diena kaip neveikia dėl miestą sukrėtusio uragano. Tad pasaulio rinkos taip pat gana pasyvios – vakar Europos biržose prekybos sesija baigėsi nedideliais neigiamais pokyčiais. Azijoje šįryt taip pat labiau neigiamos nuotaikos. Japonijos centrinis bankas paskelbė apie obligacijų supirkimo programą, tačiau mažesnio masto, negu buvo tikėtasi.

Nauja savaitė, kaip ir tikėtasi, prasidėjo štiliu nors akcijų kainos judėjo aukštyn – OMXBB pasistiebė 0,39 procento. Vilniaus biržoje (apyvarta 0,1 mln. eurų), dėmesio centre išliko „Aprangos“ (+0,48 proc.) ir TEO LT (+0,74 proc.) akcijos. Taline prekiauta aktyviau (apyvarta 0,4 mln. eurų), apie išaugusį pelną pranešusios bendrovės „Olympic Entertainment Group akcijos brango 1,30 proc., o jau anksčiau gerus veiklos rezultatus paskelbusios bendrovės „Tallinna Vesi“ akcijų kaina kilo 0,78 procento.

Jau pasibaigus prekybos sesijai Ūkio bankas (-0,64 proc.) per Vilniaus biržos informacinę sistemą pranešė, kad trečiojo šių metų ketvirčio rezultatas buvo 3,2 mln. litų nuostolis. Iš viso per 9 šių metų mėnesius banko nuostolis pasiekė 47,8 mln. litų. Taip pat bankas pranešė, kad stebėtojų taryba paskyrė naują administracijos vadovą – G.Ugianskį pakeitė A.Žalys. Pasak banko pranešimo, G.Ugianskis banką paliko dėl asmeninių priežasčių.

Netikėtos naujienos pasirodė apie „Invaldą“ – bendrovės valdyba nusprendė lapkričio 20 dieną sušaukti neeilinį visuotinį akcininkų susirinkimą, kuriame bus sprendžiama dėl bendrovės reorganizavimo skaidymo arba atskyrimo būdu ir siūloma suteikti valdybai įgaliojimus dėl tam reikalingų dokumentų parengimo. Bendrovės pranešime spaudai „Invaldos prezidentas D.Kaziūnas sako, kad po pertvarkos veiksiančios bendrovės turės skirtingas strategijas dėl investavimo trukmės bei rizikos. Pasak jo, galimas turto pasiskirstymas bei bendrovių akcininkų struktūros paaiškės tuomet, kai, gavus „Invaldos“ akcininkų pritarimą, bus įvertintas turtas bei parengtos reorganizavimo ar atskyrimo sąlygos.