Pardavimų organizatoriai - "Citigroup", "Deutsche Bank", "Goldman Sachs" ir "J.P. Morgan". Departamentas parduoda akcijas pagal valstybės turimos kompanijos dalies mažinimo strategiją.

JAV valstybė faktiškai nacionalizavo didžiausią pasaulyje draudimo bendrovę 2008 metais. Prieš ketverius metais, kai AIG akcijos atpigo 50 proc. po "Lehman Brothers" bankroto, draudimo kompanijai buvo išduota skubi 85 mlrd. dolerių paskola mainais į 80 proc. akcijų. Valdžios sprendimas sulaukė nemažai kritikos, nes daug kam nepatiko, kaip leidžiamos mokesčių mokėtojų lėšos.

Šalies valdžia tvirtino, kad parama buvo neišvengiama, kitaip AIG bankrotas būtų galėjęs sukelti pasaulinės finansų rinkos griūtį, nes ši draudikė yra susijusi beveik su visais šios rinkos sektoriais.

Vėliau valstybės turima draudikės dalis išaugo iki 92 proc., o bendra parama siekė apie 182 mlrd. dolerių.

2011 m. gegužę JAV sumažino savo AIG dalį iki 77 proc., gavusi už akcijas 5,8 mlrd. dolerių. Vėliau buvo parduoti dar keletas akcijų paketų, už kuriuos Iždo departamentas gavo 17,5 mlrd. dolerių. Galiausiai valstybės dalis nukrito iki 53 proc. Įgyvendinusi naujausią AIG akcijų pardavimo sandorį JAV valstybė valdys mažiau nei 20 proc. AIG dalį. Apie tai informuoja "The Wall Street Journal".

Šių metų gegužę Valstybinio atsiskaitomumo tarnyba (Government Accountability Office (GAO) apskaičiavo, kad iš AIG skiriamos paramos valstybė uždirbs 15 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)