Dienos prekyboje euro kursas JAV dolerio atžvilgiu nukrito iki 1,2287 JAV dolerio. Jenos atžvilgiu euras atpigo 0,6 proc., iki 96,12 jenos. Praėjusią savaitę euro kursas jenos atžvilgiu buvo nukritęs iki mažiausio lygio per 11,5 metų, 94,12 jenos.

Ketvirtadienį vyks Europos centrinio banko posėdis, ir rinka laukia naujų jo veiksmų po ECB vadovo Mario Draghi pareiškimo praėjusią savaitę. ECB vadovas praėjusį ketvirtadienį pareiškė, kad bankas yra pasiruošęs padaryti "viską, ką tik reikės", kad paremtų ir išsaugotų eurą.

"M. Draghi turi patvirtinti savo žodžius veiksmais...bet rinkos baiminasi dėl galimo nusivylimo", - sakė valiutinių rinkų strategas iš "Nordea" Nielsas Christensenas.

Pirmadienį M. Dragis susitiks su JAV iždo sekretoriumi Timothy’iu Geithneriu ir Vokietijos finansų ministru Wolfgangu Schaeuble. Per susitikimą lyderiai planuoja aptarti situaciją Europos, JAV ir pasaulio ekonomikose.

JAV dolerio indeksas, atspindintis dolerio kursą šešių pagrindinių valiutų atžvilgiu, pirmadienį, palyginti su penktadieniu, pakilo nuo 82,343 iki 82,796 punkto.

Jenos atžvilgiu JAV dolerio kursas nusmuko 0,2 proc., iki 78,25 jenos.

Australijos doleris JAV dolerio atžvilgiu atpigo 0,1 proc., iki 1,0467 JAV dolerio.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją