Šios bendrovės akcijos kaina šuoliavo visą šią savaitę ir per ją prieaugis sudarė net 6,8 proc. Tad ir OMX Vilniaus akcijų indekso reikšmės savaitinis pokytis siekė 2,2 proc. Akivaizdu, kad geresni nei laukta bendrovės finansiniai II ketv. rezultatai sukūrė didesnę akcijų paklausą, o pasiūla po savanoriško „TeliaSoneros“ siūlymo supirkti „TEO LT“ akcijas tapo ribota. Tiesa, ateinančią savaitę šios bendrovės kaina veikiausiai sustos augusi.

Į antrąją likvidžiausios pozicijos vietą penktadienį pakilo „Linas Agro Group“, kurios akcijomis sudaryti 49 sandoriai už 36,2 tūkst. eurų. Dauguma investuotojų supranta, kad bendrovės 2011/2012 m. IV ketv. pelnas bus didesnis nei prieš metus, o ir naujojo derliaus planai išlieka optimistiniai. Trečioje likvidumo vietoje išliko „Agrowill group“ akcijos, kurias ir toliau aktyviai pardavinėja vienas Estijos tarpininkas. Vis dėlto kaina sugebėjo atsilaikyti spaudimui ir liko nepakitusi.

Talino biržoje apyvartos lydere tapo „Silvano Fashion Group“, kurios akcijų apyvarta sudarė 66 proc. visos biržos apyvartos. Akcijos kaina išaugo 2,6 proc. iki 3,6 eurų, o tai yra toks lygis, kuris buvo prieš dividendų išmokėjimą. Niekas neprieštarauja, kad akcijos jau seniai yra vertinamos labai pigiai, tačiau susidomėjimas jomis išaugo tik
pastarąjį mėnesį. Kitomis akcijomis prekiauta kur kas kukliau. Tiesa, reiktų atkreipti dėmesį į šiandien ryte skelbtus 2012 m. II ketv. „Tallinna Vesi“ finansinius rezultatus.

Nors bendrovės pajamų metinis pokytis siekė 2,8 proc., EBITDA krito 6,6 proc., o grynasis pelnas smuko net 22,7 proc. Tiesa, pelno metinį kritimą labiausiai lėmė tai, kad prieš metus bendrovė buvo gavusi vienkartinį 0,45 eurų pelną iš susigrąžintų nurašytų gautinų sumų bei vyriausybės išmokų, o to šiais metais nebuvo. Jeigu vertinsime vien bendrąjį pelną, jis II ketv. buvo tik 0,4 proc. mažesnis nei prieš metus. Tai yra pakankamai neblogas rezultatas, atsižvelgiant į tai, kad bendrovė šiais metais nekėlė vandens tiekimo tarifų, nes tą jai draudžia teismas vykstant bylinėjimuisi su Konkurencijos tarnyba.

Rygos biržoje prekybos apyvarta buvo ganėtinai nemaža ir sudarė 44,6 tūkst. latų, o aktyviausiai prekiauta realiai dviem akcijomis – „SAF Tehnika“ bei „Olainfarm“. Pirmosios bendrovės akcijų apyvarta sudarė 15,5 tūkst. latų, o antrosios 14,3 tūkst. latų. Šią savaitę akivaizdžiai jaučiamas susidomėjimas „SAF Tehnika“ akcijomis per vieną tarpininką. Tai yra pakankamai įdomu, nes vargu, ar rinka gali laukti geresnių nei praėjusiais metais bendrovės II ketv. pelno rezultatų. „Olainfarm“ akcijų paklausa taip pat yra padidėjusi, tačiau kaina vis išlieka mažai pakitusi ties 3 latais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)