Įvykęs G20 viršūnių susitikimas didesnių naujovių nepateikė. G20 nusprendė nesuteikti papildomo kapitalo euro zonos gelbėjimo fondui. TVF nariai taip pat nenori duoti papildomų pinigų fondui, kol euro zonos šalys pačios neparodys dar didesnių pastangų sprendžiant savo skolų krizę. Azijos rinkos šįryt rodo neigiamus pokyčius. NIKKEI ir „HangSeng“ indeksai šiek tiek nukritę. Silpnesnė Japonijos jena pradžioj kiek pakylėjo investuotojų nuotaikas, tačiau bendrą investuotojų apetitą mažina padidėjusios naftos kainos. Nafta nuosekliai brango paskutines dvi savaites. Vieno barelio kaina šiuo metu siekia 126 dolerius ir yra didžiausia per pastaruosius 9 mėnesius. Taip pat baiminamasi dėl politinės situacijos Irane. Pasirodęs pranešimas, kad Irano aktyvumas gryninant uraną vis didėja, kursto baimes, kad šalis ruošiasi gaminti branduolinį ginklą.

Vokietija savaitgalio G20 susitikime patyrė spaudimą, kai TVF teigė neskirsiantis daugiau resursų gelbėti euro zonai, jei ES nesustiprins regiono finansinės apsaugos ir ekonominės apsaugos, tačiau jei ESFS stabilumo fondas ir ESM stabilumo mechanizmas bus panaudoti pastarajam tikslui, TVF toliau skirtų pinigų euro zonai padėti. Pati Vokietija tokiam panaudojimui prieštarauja, kadangi mano, kad tai neskatins pačių šaliių rūpintis savi fiskaline padėtimi ir laikytis nustatytų įsipareigojimų. Dauguma ES šalių pritaria pagalbos fondo ir stabilumo mechanizmo panaudojimui regiono finansų sistemai apsaugoti. Tai apsaugotų likusių šalių finansų sistemas nuo užkrato iš pietų Europos. Vokietijos parlamentas šiandien balsuos dėl 130 mlrd. eurų vertės finansinės pagalbos Graikijai suteikimo.

Net atsižvelgiant į tai, kad savaitės pabaigoje apyvarta Vilniaus vertybinių popierių biržoje būna mažėjanti, šio penktadienio pasyvumas buvo nemaloni staigmena. Vilniaus biržos apyvarta tesiekė 128 tūkst. eurų, o aktyviausiai prekiauta “Invaldos”, kurios apyvarta siekė 23 tūkst. eurų, bei “Snaigės” (21 tūkst. eurų) akcijomis. Prie pasyvumo taip pat prisidėjo tai, kad dėl Nepriklausomybės dienos Estijoje, penktadienį nedirbo vietos finansų maklerio įmonės. Kadangi dar nemažai bendrovių nepateikė metinių rezultatų, per paskutines vasario dienas suskubus juos paskelbti, naujienų nestokosime, tad aktyvumas didės.