Investuotojai teigiamai sureagavo į paskelbtus bendrovės veiklos rezultatus (plačiau apie juos įmonių naujienose). Tiesa, šios akcijos yra aktyviai parduodamos per vieną estų biržos tarpininką. Pardavėjų, prekiaujančių per tą patį biržos tarpininką, spaudimas jau kuris laikas jaučiamas ir prekyboje „Lietuvos dujų“ ir LESTO akcijomis.

Taip pat aktyviau prekiauta Ūkio banko akcijomis, kurių perleista už 42,6 tūkst. eurų, o akcijos pigo beveik 1,44 proc. Labiausiai brango Lietuvos energijos, AB akcijos – 1,87 proc., o labiausiai pigo „Utenos trikotažo“ akcijos – 13,33 proc. Kiek aktyvesnė nei įprastai prekyba vyko „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijomis, kurių perleista už 7,6 tūkst. eurų, o akcijos atpigo 2,7 proc.

Talino akcijų biržos indekso reikšmė išaugo 0,78 proc. iki 604,43 punkto. Tai yra didžiausia Talino indekso reikšmė nuo pat 2011 metų spalio mėnesio pabaigos. Bendra Talino biržos apyvarta sudarė 390,4 tūkst. eurų. Trečią prekybos sesiją iš eilės aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių perleista už 189,8 tūkst. eurų, o akcijų kaina liko nepakitusi.

Taip pat aktyviau prekiauta „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių perleista už 68,9 tūkst. eurų, o akcijų kaina išaugo 1,17 proc. iki 1,299 euro už vieną paprastąją vardinę akciją. Tai yra didžiausia šių akcijų kaina nuo pat 2011 metų rugpjūčio 5 dienos. Labiausiai brango „Harju Elekter“ akcijos – 4,76 proc., o akcijų perleista už 7,2 tūkst. eurų. Nuo metų pradžios šios akcijos spėjo pabrangti jau daugiau nei 20 proc. Labiausiai pigo „Jarvevana“ akcijos – 14,87 proc., o šių akcijų apyvarta buvo neįprastai didelė ir siekė 2,7 tūkst. eurų.

Rygos akcijų biržos indekso reikšmė liko nepakitusi, o bendra biržos apyvarta sudarė beveik 15,4 tūkst. latų. Didžiausia apyvarta jau trečią dieną iš eilės išsiskyrė „Grindeks“ akcijos, kurių perleista už 5,8 tūkst. latų, o akcijų kaina išaugo 2 proc. Taip pat kiek aktyviau prekiauta „SAF Technika“ akcijomis, kurių perleista už 4,4 tūkst. latų, o akcijų kaina liko nepakitusi. Labiausiai brango nelikvidžios „Grobina“ akcijos – 66,56 proc., o labiausiai pigo „Valmieras Stikla Skiedra“ akcijos – 2,32 proc.

Šiandien „Apranga“ (APG1L) paskelbė labai džiuginančius 2011 m. IV ketv. finansinius rezultatus. Pardavimo pajamų metinis pokytis sudarė 18 proc., EBITDA augimas siekė 20,5 proc., o grynasis pelnas padidėjo net 37,7 proc. Labiausiai džiugino tai, kad bendrasis pelningumas IV ketv. sudarė net 49,6 proc., o tokių „Aprangos“ pelningumo skaičių jau labai seniai netekę matyti. Tai rodo, kad bendrovė labai efektyviai vykdė pardavimų bei atsargų valdymų politiką.

Bendrųjų ir administracinių sąnaudų metinis pokytis sudarė 13,1 proc., tačiau tai yra suprantama, kad stiprėjant bendrajam pelnui, daugiau galima ir būtina išleisti ir veiklos reikmėms. Džiugino ir tai, kad vien per paskutinį ketv. grynieji pinigų srautai iš pagrindinės veiklos sudarė net 20,2 mln. Lt. Tai lėmė, kad gerokai išaugo „Aprangos“ turima grynųjų pinigų bei finansinių investicijų suma.

Tokie rezultatai žada ne mažesnius nei pernai būsimus dividendus už 2011 m.

„Tallinna Kaubamaja“ (TKM1T) 2011 m. IV ketv. rezultatai, kaip ir tikėtasi, buvo geresni nei prieš metus. Metinis pajamų pokytis sudarė 6,3 proc., EBITDA pokytis siekė 14,3 proc., o grynasis pelnas paskutinį ketv. buvo 17,7 proc. didesnis nei prieš metus. Visi veiklos segmentai buvo pelningi 2011 m. IV ketv., o didžiausias pelno augimas buvo pasiektas prekybos automobiliais bei supermarketų segmentuose.

Tiesa, grynasis pelnas krito batų prekybos bei NT veiklos segmentuose. Vėlgi, tokie rezultatai verčia laukti didesnių nei prieš metus dividendų. (teigiama)„Lietuvos jūrų laivininkystė“ (LJL1L) paskelbė per IV ketv. gavusi 21,4 mln. Lt pajamų bei 6,3 mln. Lt nuostolio prieš mokesčius. Pelno rezultatai yra eilinį sykį liūdinantys, tačiau nėra aišku, kiek jų atsirado dėl stipresnio JAV dolerio lito atžvilgiu. (neigiama)„Olainfarm“ (OLF1R) nudžiugino investuotojus paskelbdama, kad sausio mėn. pardavimo pajamų augimas sudarė 35 proc.

Eilinį sykį džiugu, kad pajamos stipriai augo didžiausiose rinkose – Rusijos Federacijoje augimas sudarė 49 proc., o Ukrainoje net 88 proc. Netikėtai į trečią pagal dydį pardavimų rinką pateko Latvija, bet veikiausiai bendrovė laimėjo vienkartinį vaistų pirkimo konkursą. Tiesa, pardavimai Baltarusijoje, kuri anksčiau buvo trečia pagal svarbą rinka, krito net 51 proc. Investuotojų susidomėjimas šia bendrove investuotojų gretose veikiausiai išliks stabiliai augantis, nes didėjantys pardavimai atitinkamai žada geresnį pelną.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją