Tačiau 117 tūkst. eurų buvo perleista tiesioginiais sandoriais - perleistos „Linas Agro“ akcijos. Be šios pozicijos kiek aktyviau buvo prekiauta tik „TEO LT“ vertybiniais popieriais - kurių perleista už 39 tūkst. eurų, o akcijos atpigo – 1,44 proc. Po geresnių nei prognozuota įmonės rezultatų žymesnės kainos korekcijos nesitikima.

Daugiau jokios bendrovės vertybinių popierių nebuvo perleista už daugiau kaip 25 tūkst. eurų.

Talino akcijų biržos indeksas išaugo net 1,91 proc., o iš viso akcijų perleista už 1637 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių perleista net už 782 tūkst. eurų, o akcijos brango 1,2 proc.

Labiausiai brango „Tallina Vesi“ akcijos – net 7,45 proc. Apie tokias drastiško brangimo priežastis skaitykite plačiau įmonių naujienose.

Rygos akcijų biržų indeksas padidėjo 0,69 proc. Bendra biržos apyvarta sudarė 31 tūkst. latų. Aktyviausiai prekiauta „Olainfarm“ akcijomis, kurių perleista už 18,5 tūkst. latų, o akcijos atpigo 1,25 proc. Daugiau jokios bendrovės akcijų nebuvo perleista už daugiau kaip 6 tūkst. latų.

Šiandien Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba uždraudė Ukrainos gamintojų sūrių importą į šalį. Ši žinia šįkart gali būti palanki Lietuvos pieno perdirbėjams, eksportuojantiems sūrio produktus į Rusijos Federaciją. Ukrainos sūrio importas į Rusiją sudaro apie 18 proc. viso pastarosios šalies sūrio importo. Importo iš Pabaltijo valstybių dalis atitinkamai sudaro apie 5 proc.

Tad laikinas draudimas įvežti į Rusiją ukrainietišką sūrį gali kiek padidinti Lietuvių galimybes parduoti daugiau savo produkcijos šioje šalyje, juolab, kad pastaraisiais mėnesiais eksportuotojai skundėsi mažesniais silpnėjančiais pardavimais Rusijoje.

Talino administracinis teismas nusprendė, kad „Tallinna Vesi“ gali palikti esamus paslaugų teikimo tarifus iki tol, kol teismas išspręs kitą bylą, kurioje bendrovė yra apskundusi Konkurencijos tarnybos įsakymą bendrovei sumažinti paslaugų tarifą 29 proc. vėliausiai iki 2011 m. lapkričio mėn. 14 d.

Tai yra teigiama naujiena bendrovei ir jos akcininkams, nes bent kol kas „Tallinna Vesi“ suteikiama galimybė dirbti nemažinant pelno. Vargu, ar bendrovės ginčai su Konkurencijos tarnyba greitai išsispręs, todėl tai bus pagrindinis neigiamas veiksnys, kuris vers investuotojus atsargiau žiūrėti į šią bendrovę.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją