„Pietryčių Azijos šalims, palyginti su Vakarų šalimis, būdingas didesnis ekonomikos augimas, kurį skatina didėjantis vidaus vartojimas. Be to, Pietryčių Azijos šalims mažesnę įtaką daro Vakarų šalių skolų problemos. Didėjančios Vakarų šalių investicijos regione rodo, kad investuotojai teigiamai vertina Pietryčių Azijos šalių politinę ir ekonominę situaciją“, – sakė SEB banko Finansų rinkų departamento direktorius Rolandas Sungaila.

Pietryčių Azijos šalių įmonių akcijų kainų indeksas S&P Southeast Asia 40 Risk Control 18% EUR Excess Return yra apskaičiuojamas įvertinus 40-ies likvidžiausių ir didžiausios kapitalizacijos Indonezijos, Malaizijos, Filipinų ir Tailando įmonių akcijų kainas. 

Obligacijos bus platinamos po 100 ir 110 litų bei 100 eurų. Kaip skelbiama pranešime spaudai, pirmosios emisijos litais tikėtina investavimo koeficiento reikšmė yra 20 proc., antrosios – 100 proc., emisijos eurais – 35 procentai. Tikrosios investavimo koeficientų reikšmės bus paskelbtos 2012 m. vasario 29 dieną.

Už pirmosios emisijos obligacijas litais bus mokamos 3 proc. garantuotos palūkanos už visą obligacijų galiojimo laikotarpį (arba 0,98 proc. metų palūkanos). Palūkanos bus apskaičiuojamos nuo nominaliosios obligacijų vertės (100 litų) ir išmokamos obligacijų išpirkimo dieną, neatsižvelgiant į akcijų indekso, su kuriuo susietos obligacijos, vertės pokyčius. Už antrosios ir trečiosios emisijų obligacijas garantuotos palūkanos nebus mokamos. Investuotojai turi atkreipti dėmesį, kad, investuodami į obligacijas, kurių įsigijimo kaina didesnė negu jų nominalioji vertė, rizikuoja papildomai investuotomis lėšomis – jei akcijų indekso, su kuriuo susietos obligacijos, vertė nepasikeis ar sumažės, obligacijų išpirkimo dieną investuotojams bus grąžinta tik nominalioji obligacijų vertė.

Obligacijų galima įsigyti SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar naudojantis internetu. Prieš priimant sprendimą investuoti į šias obligacijas, investuotojams siūloma susipažinti su ne nuosavybės vertybinių popierių prospektu ir gauti išsamesnės informacijos apie šių finansinių priemonių ypatumus, naudą ir rizikos veiksnius. Tai galima padaryti visuose SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar banko interneto svetainėje www.seb.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją